Vesti

Blast from the Past: Cannon Fodder (1993)

Posted on

Evo još jedne poslastice za sve one koji su kao klinci voleli ”da se igraju rata”. Godinama pre nego što su se pojavili naslovi poput Conflict: Desert Storm i Tom Clancy’s Rainbow Six, britanski Sensible Software je izdao Cannon Fodder za Amiga računar, originalnu timsku pucačinu sa daškom arkadnog ludila i solidnom dozom crnog humora.

U Cannon Fodder, igrači preuzimaju kontrolu nad jedinicom koju čine dva do četiri vojnika, u zavisnosti od misije. Cilj svake misije je prilično jednostavan: Očistite svaku mapu od neprijateljskih vojnika i raznesite njihove građevine, služeći se teškim naoružanjem koje uključuje puške, granate i rakete. A da, i zaboravite na bilo kakvu ”priču” koja bi objasnila ili opravdala vaše postupke!

Iako vam Cannon Fodder na prvu loptu možda deluje kao ”bezumna ratna simulacija”, strateški pristup u igri je od izuzetnog značaja, pogotovo u kasnijim misijama. Više nećete moći da uletite u neprijateljsku četu kao Švarceneger u Commandu, već ćete morati dobro da razmislite o svakom vašem koraku i da se brzinski prilagodite svakoj situaciji – samo jedan brzoplet i nepromišljen potez i sigurno ćete ostati bez člana tima!

Imajući u vidu njegovu tematiku, mnogi mediji 90-ih su osudili Cannon Fodder, iako su developeri istakli da igra nosi striktnu antiratnu poruku. Uprkos ovim kontroverzama, Cannon Fodder se danas smatra kultnim klasikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version