Vesti

Bungie otpustio preko 200 zaposlenih

Posted on

Destiny 2 developer je postao meta oštrih kritika na socijalnim mrežama.

Bungie je zvanično najavio masovno otpuštanje sa 220 zaposlenih koji su dobili otkaz, što je otprilike 17% ukupne radne snage studija.

”Danas je težak dan, posebno za naše bivše kolege koji su dali važan i vredan doprinos Bungie-u. Naš cilj je da ih podržimo u potrazi za novim zaposlenjem. Ponudićemo im otpremnine, bonuse i zdravstveno osiguranje”.

Čini se da će Bungie napraviti značajne promene u strukturi kompanije i da će se najpre fokusirati na development i podršku za Destiny 2 i Marathon. Bungie je takođe naveo da je ”otprilike 12%” osoblja integrisano u SIE (Sony Interactive Entertainment) koji je kupio kompaniju 2022. godine.

Uprkos činjenici da je Bungie odlučio da se u potpunosti fokusira na svoja dva glavna projekta (Destiny 2, Marathon), takođe je rekao da sarađuje sa PlayStation Studios-om na razvoju jednog od svojih novih projekata – akcione igre smeštene u potpuno novi naučno-fantastični univerzum (Oni 2 možda?).

Otpušteni radnici su se takođe oglasili na socijalnim mrežama, ali nisu imali ništa pozitivno da kažu o svom iskustvu u kompaniji, što je i razumljivo u današnjem surovom gejming ekosistemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version