PC

Valve izgleda radi na Half-Life igri koja nije VR!

Posted on

Znamo za nekoliko projekata u razvoju u Valveu pod različitim šiframa. Pored Half-Life: Alyx, datamineri su otkrili projekte poput ‘Citadel’, za koji se sada vjeruje da je Valveova nova igra ‘Deadlock’, kao i nova Half-Life igra s šifrom HLX. Kako se ispostavilo, HLX bi mogao biti puno veći posao nego što se u početku mislilo, s novim curenjima koja upućuju na potpunu singleplayer ne-VR Half-Life igru.

Nakon datamininga najnovijih ažuriranja Valvea za različite naslove, Tyler McVicker, koji je takođe tačno procurio mnoge detalje za Half-Life: Alyx pre njegovog izlaska, velikim delom zahvaljujući dataminingu, otkriveni su novi stringovi za projekt ‘HLX’.

HLX je šifra koja već neko vreme kruži. Zbog načina na koji Source engine radi, često možete pronaći nizove koda povezane s drugim projektima u razvoju kad god se ažuriranje pokrene za igru ​​poput Counter-Strike ili Dota.

Prema McVickerovim nalazima, tim iza Half-Life: Alyx prešao je na rad na HLX nakon izlaska Valveovog vrhunskog VR naslova. Međutim, ova nova igra je naslov koji nije VR. Prilikom zapošljavanja glasovnih glumaca, Valve je igru ​​nazvao ‘Project White Sands’. Neke od ključnih naznaka koje su zasjale iz koda uključuju povratak HEV odela, ‘vanzemaljski’ odeljak s novim vrstama vanzemaljaca.

Iako nema dokaza da će ova igra biti Half-Life 3, ona je, barem, nova ne-VR Half-Life igra u kojoj glavni lik nosi HEV. Hoćemo li se ponovno vratiti u cipele Gordona Freemana, još uvek treba videti. Posebno, još nije pronađen nikakva naznaka na pajser.

Iako se čini da je ovaj projekt u aktivnom razvoju s velikim timom, malo je verojatno da će biti sledeća igra koju će Valve objaviti. U poslednjih nekoliko meseci bilo je puno curenja o Deadlocku, novoj pucačini sličnoj TF2. Iako Valve još nije službeno objavio Deadlock, toliko ljudi ga je igralo u zatvorenoj beta verziji da očekujemo da će biti objavljen pre kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version