PC

Uz PC, Final Fantasy 16 možda izlazi i za Xbox

Posted on

Final Fantasy 16 bi uskoro mogao da stigne na PC, ali se čini da bi Xbox verzija takođe mogla biti na putu.

Iako su i Final Fantasy 16 i Final Fantasy 7 Rebirth postigli visoke ocene od igrača, zbog toga što su oba naslova bila ekskluzivna za PS5, Square Enix je osetio pritisak na strani prodaje. Od tada, Square Enix se zakleo da će usvojiti stategiju sa više platformi kako bi poboljšao prodaju igara. Deo tog napora je bio i dolazak Final Fantasy 14 na Xbox ranije ove godine, a sada bi na red mogao da dođe Final Fantasy 16.

Prema pouzdanom leakeru, NateDrakeu, Final Fantasy 16 dolazi na Xbox, ali nema informacija kada će Square Enix to objaviti. Moguće je da ekskluzivni ugovor sa Sonijem još nije istekao. U prošlosti, Sony i Square Enix su sklapali jednogodišnje, višegodišnje i šestomesečne ekskluzivne ugovore, tako da je teško odrediti koliko dugo Final Fantasy 16 mora da ostane ograničen na PS5 platformi.

Final Fantasy 16 je najnovija glavna igra u franšizi i moj lični favorit. Priča fantastičnu srednjovekovnu inspirisanu priču koja je inspirisana zapadnim medijima kao što je Igra prestola. Takođe ima neke od najboljih borbi i boss fajtova u celom serijalu. Igra će uskoro biti lansirana na PC-u, a najava bi mogla stići već sledeće nedelje na Gamescomu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version