Vesti

Avowed će biti ograničen na 30FPS na Xbox konzolama

Posted on

Na početku trenutne generacije konzola, Microsoft je posvetio mnogo vremena marketingu višeg frejmrejta sa Xbox Series X. Kako su godine prolazile, videli smo da se standard od 60FPS smanjuje sa nekoliko ključnih izdanja, kao što su Redfall i Starfield (pri lansiranju). Sada se čini da će Obsidianov Avowed pratiti sličan put, jer će biti ograničen na 30FPS pri lansiranju.

Kada je Bethesda počela da zaista prikazuje Starfield, dala je izjave da je izabrala da ograniči igru na 30FPS kako bi pojačala stvari na frontu grafike/vizuala. Mesecima nakon lansiranja, Bethesda je promenila mišljenje i dodala 60FPS mod, mod koji ima veoma mali uticaj na vizuelnu prezentaciju igre, ali pravi veliki uticaj na igrivost i reagovanje.

Sada, Obsidian Art Director, Matt Hansen, je ponovio slične izjave na Iron Lords podkastu, izjavljujući da je tim “ciljao na 30 frejmova u sekundi” od rane faze, dodajući da “ne morate nužno imati 60 frejmova” za “first-person, singleplayer” igru. Prema Hansenu, žrtvovanje frejmrejta omogućilo je timu da “dobije mnogo više soka sa VFX i osvetljenjem”.

Ja bih tvrdio da igre za jednog igrača imaju koristi od viših frekvencija sličica kao i više igrača. Takođe bih tvrdio da je viši frejmrejt skoro neophodan za igru prvog lica, više nego za igru trećeg lica, jer imate manje vidno polje.

Za sada, čini se da će Avowed nuditi samo 30FPS mod pri lansiranju. Međutim, kao što smo videli sa Redfall i Starfield, to bi se vrlo dobro moglo promeniti u prvoj godini izlaska. Oni od nas koji igraju na PC-u bi trebalo da budu u mogućnosti da igraju igru bez ikakvog ograničenja FPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version