PlayStation 5

Prenosiva Playstation konzola bi uskoro mogla doći kao konkurencija Switch i Steam Deck uređajima

Nintendo dominira tržištem handheld konzola od izlaska Switcha. Nije bilo druge handheld konzole koja bi se približila, čak ni Steam Deck. Nakon ove dominacije, glasine ukazuju na to da Microsoft i Sony ulaze na tržište.

Za prvog se kaže da radi na handheld konzoli za 2026. godinu zajedno sa novom konzolom. Insajder je takođe sugerisao da je Sony zainteresovaniji za ovo tržište nego ikada ranije, nagoveštavajući da Sony radi na namenskoj handheld konzoli.

Tom Henderson, jedan od najpouzdanijih industrijskih insajdera, otkrio je da će uskoro stići još više handheld konzola. On smatra da bi fanovi trebalo da sačuvaju svoj novac još malo ako planiraju da kupe handheld, jer će uskoro biti napravljeno više inovacija.

Korisnik Twittera je zatim pitao o namenskoj PlayStation handheld konzoli, a Henderson je dao zanimljiv odgovor. Pošto je PlayStation portal bio uspešan, gaming gigant posvećuje veliku pažnju handheld tržištu.

“PlayStation portal je bio veoma uspešan, a oni veoma pažljivo prate trenutno handheld tržište.”

  • Tom Henderson

Henderson je preuzeo vođstvo u izveštavanju o PS5 Pro u mnogim prilikama. Dakle, on zna mnogo više od većine ljudi kada je u pitanju informacija o PlayStationu. Fanovi takođe žele da gaming gigant ponovo uđe na handheld tržište, a ova zadirka je dovela do mnogo uzbuđenja.

Ako PlayStation želi da bude ponovo uspešan na ovom tržištu, trebalo bi da uči iz originalnog PSP-a da bi shvatio zašto je bio tako poseban. PlayStation portal je streaming handheld, tako da možda nije dobra ideja da se koristi kao referenca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top