Vesti

Developer iza Dying Light veruje da su kraće igre budućnost

Više puta smo ranije čuli da su kraće igre budućnost. Usred najave Techlandovog novog Dying Light unosa, jedan developer je ponovio da je industrija previše opsesivna brojem sati koje igra nudi, a kraće igre su put kojim treba ići.

Razgovarajući sa Games Industry, direktor franšize Tymon Smektała je otkrio da je studio dizajnirao Dying Light: The Beast da bude kompaktniji od tradicionalnih AAA iskustava.

Umesto da dodaju previše sadržaja, studio se ovoga puta uglavnom pridržavao važnih elemenata.

“Ako imate igru koju morate da igrate od 50 do 100 sati da biste je završili, zaista je teško naći vremena za to, zar ne?”

On je dalje elaborirao o tome kako su duge igre teške za uklapanje u životni stil većine ljudi. Takođe smo čuli od developera Hellblade 2 da fanovi više vole kraća iskustva od velikih.

Smektała je referirao Assassin’s Creed Odyssey, igru koju je igrao preko 100 sati i još nije završio. Dying Light: The Beast postiže lep balans između potpuno razvijenog AAA naslova i DLC-a, tako da je mnogo kraći.

Kraće igre su takođe poželjnije jer imaju kraći razvojni ciklus i zahtevaju manje developera.

Štaviše, pošto budžeti nisu tako ogromni, developeri mogu da eksperimentišu sa novim idejama u takvim projektima. Smektala veruje da će ovo biti put kojim će većina kompanija krenuti u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top