PC

GTA 6 bi mogao dovesti do nepovratne inflacije cena u gejming industriji, prema Baldur’s Gate 3 izdavaču

Nema sumnje da je GTA 6 najočekivanije izdanje svih vremena. Igra je zakazana za izlazak sledeće godine, a hype je na svom vrhuncu. Mnogi čak broje broj meseci od početnog otkrivanja.

Pošto se očekuje da će GTA 6 biti tako uspešan, vođena je i debata oko njegovog cenovnika. Fanovi su spremni da potroše ogromne količine novca na najnoviji GTA unos, a jedan Baldur’s Gate 3 developer je tvrdio da bi Rockstar mogao da promeni cenovnik igara zauvek.

Michael Douse, direktor izdavaštva za Baldur’s Gate 3, pomenuo je na Twitteru da bi cena GTA 6 mogla zauvek uticati na cenovnik igara. On misli da bi skoro sve igre trebalo da koštaju više jer je razvoj skuplji.

Međutim, nijedan developer ne želi da napravi prvi potez. Dakle, Douse misli da svi čekaju da Rockstar postavi trend.

“Svi samo čekaju da GTA6 to uradi lol.”

  • Micheal Douse

Međutim, ovaj potez bi se mogao pokazati kao kontroverzan jer su igre već prilično skupe kakve jesu.

Čak i kada se lansiraju za 70 dolara, izdavači često naplaćuju više kroz mikrotransakcije, early access ponude i deluxe edition pakete. Zbog toga se većina nada da GTA 6 neće odstupiti od trenutnog standarda.

Ipak, ako postoji neka igra koja bi mogla zauvek da promeni cenovnik industrije, to bi bila GTA 6. Rockstar ima kultno praćenje, tako da fanovi ne bi oklevali da plate više od 70 dolara ako bi to značilo pristup igri pri lansiranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top