PC

Ubisoft nezadovoljan brojem igrača u xDefiant

Posted on

Nakon dugog razvojnog/beta perioda, Ubisoftov arkadni multiplayer FPS xDefiant je konačno lansiran u maju sa velikom dozom interesovanja. Uprkos tome što je prikupio preko 10 miliona igrača za manje od dve nedelje, igra je navodno propustila da ispuni očekivanja izdavača – sa Ubisoftom koji je dao timu do Sezone 3 da “okrene stvari”.

Kako je izvestio InsiderGaming, publikacija je razgovarala sa brojnim xDefiant developerima u Ubisoft San Francisco, otkrivajući da je trenutno unutrašnje raspoloženje koje okružuje igru i njene performanse niže od očekivanog/potrebnog. Tvrdi se da se xDefiant muči da održi konkurentnu bazu korisnika od 20,000 igrača – broj za koji bi, kako je navedeno od strane jednog developera, “Oni [Ubisoft] verovatno bili srećni sa tim.”

Trenutno stanje xDefianta je ostavilo Ubisoft San Francisco tim sa ultimatumom, s tim što je “liderstvo uložilo sve adute na Sezonu 3 da okrene stvari, ali sa Call of Duty: Black Ops 6 planiranim da se izda između Sezone 2 i Sezone 3, oni sa kojima sam razgovarao osećaju pesimistično o budućnosti igre.”

xDefiant nije ni na koji način loša igra, i sigurno bi mogla da pronađe svoju nišu kao hibrid između onih kao što su Call of Duty, Overwatch i Valorant/Counter Strike. Nažalost, čini se da tim možda nema dovoljno vremena da prikupi takvu publiku. Moraćemo da sačekamo i vidimo kako će biti prihvaćena Sezona 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version