PC

Street Fighter 6 prodao preko 4 miliona kopija

Posted on

Capcomov Street Fighter 6 je postigao impresivnu prekretnicu, prodajući preko četiri miliona kopija od svog izlaska u junu 2023. Capcom je došao na društvene mreže da bi najavio ovo dostignuće, gde je takođe izrazio zahvalnost igračima za njihovu podršku i podelio planove za budućnost igre.

Do januara 2024. godine (sedam meseci nakon svog lansiranja), Street Fighter 6 je prodao tri miliona kopija. Nakon jošosam meseci, igra je prodala još milion kopija. Prema Capcomu, to je u skladu sa njihovim očekivanjima za naslov. Capcom je postavio ambiciozan cilj za Street Fighter 6, težeći da prevaziđe prodaju svog prethodnika, jer kompanija teži da premaši 10 miliona jedinica prodatih tokom  životnog ciklusa ove tabačine.

U poređenju sa tim, čuveni SNES naslov iz 1993. godine, Street Fighter 2 Turbo, prodao je 4,1 milion kopija, dok je originalni Street Fighter 2 postigao 6,3 miliona prodatih kopija. Street Fighter 5, neposredni prethodnik Street Fighter 6, prodao je 7,6 miliona kopija. Štaviše, Street Fighter 6 se suočava sa konkurencijom iz Mortal Kombat serijala, sa Mortal Kombat 1 koji prodaje četiri miliona jedinica u roku od 11 meseci od svog izlaska, učvršćujući svoju poziciju kao jak konkurent u žanru borilačkih igara, čak i ako je konkurentna scena manja nego u Capcomovoj igri.

Kako Street Fighter 6 nastavlja da se razvija, nedavna najava DLC likova, Terry i Mai iz Fatal Fury i The King of Fighters, zajedno sa nadolazećim dodatkom Elene za zimu 2025. godine, ukazuje na kontinuiranu podršku i ažuriranja za igru. Međutim, očekujemo da će doći još više igrača do Capcomove tabačine u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version