Mobile

10 godina nakon prvobitnog izlaska, Flappy Birds se vraća

Prošlo je 10 godina od kada je zavisnički hit Flappy Bird bio povučen sa mobilnih prodavnica, ali se igra konačno priprema za povratak. Viralna mobilna igra bila je ogromna osnovna stvar u pop kulturi pre njenog nestanka, i Flappy Bird se konačno sprema da dobije novi zakup na životu.

Životni vek originalnog Flappy Bird možda je bio kratak, ali je imao veliki uticaj na mobilne igre. Uprkos svojim neugodnim kontrolama i lošim recenzijama prilikom svog lansiranja 2013. godine, izazov igranja Flappy Bird je učinio da postane zavisnička globalna senzacija. Međutim, sve se promenilo 2014. godine kada je developer igre, Dong Nguyen, naglo povukao igru sa mobilnih prodavnica, navodeći da je “uništila njegov jednostavan život”. Od tada, ljudi su nastavili da odaju počast Flappy Birdu, a novi razvojni tim cilja da vrati dugo nestali naslov nazad u život.

Flappy Bird se sprema da se vrati u novom proširenom obliku i planirano je da bude objavljen na veb pretraživačima do kraja oktobra, dok je Android i iOS verzija planirana da bude lansirana nekada 2025. godine. Ova nadolazeća verzija obećava neke uzbudljive nadogradnje od jednostavne mehanike originalne igre. Flappy Bird je inspirisao seriju klonova kada je prvi put lansiran, ali rad strastvenog tima vraća originalni naslov nazad u žižu.

Ovoga puta, novi tim donosi Flappy Bird masama. Umesto da Nguyen vodi projekat, posvećen tim fanova po imenu The Flappy Bird Foundation je odgovoran za ponovno lansiranje. Nakon što su stekli prava na Flappy Bird ime, tim sada ima velike planove za naslov. Novi game modovi, likovi i višestruki izazovi su neki od glavnih ciljeva koje Flappy Bird Foundation ima za budućnost igre. Uspeh Flappy Bird možda je naterao njegovog tvorca da ga originalno skine sa mreže, ali to nije zaustavilo misiju The Flappy Bird Foundation.

Bilo je mnogo pokušaja u prošlosti da se Flappy Bird vrati iz groba, i čini se da ovaj novi projekat sprema da donese ono što svi žele. Kada ova nova i poboljšana verzija Flappy Bird bude lansirana, samo će vreme pokazati da li može da se podudara sa popularnošću svog prethodnika. Po najmanjoj meri, The Flappy Bird Foundationove težnje za ikoničnom pticom mogu dati ovoj novoj verziji Flappy Bird duži životni vek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top