PlayStation 5

Sony ostaje sa AMD-om za PlayStation 6

Posted on

Nije bilo tako davno kada smo prvi put počeli da čujemo da je Intel bio u razgovorima da obezbedi čipove za sledeću generaciju kućnih konzola od kompanija kao što su Microsoft i Sony. Međutim, čini se da će se obe strane kretati napred sa svojim nastavljenim partnerstvima sa AMD-om. Novi izveštaj ove nedelje tvrdi da su sporovi oko cene i kompatibilnosti doveli do kraja Sonijevih razgovora sa Intelom za PlayStation 6.

Citirajući izvore upoznate sa ovom temom, Reuters izveštava da je nakon perioda nadmetanja, Sony sada odlučio na AMD za svoj next-gen SoC za PlayStation 6. Konzola, koja je bila u fazama planiranja od 2022. godine, se očekuje nekada 2028. godine, iako neki analitičari procenjuju raniji datum lansiranja 2027. godine za sledeću generaciju konzola. To bi moglo biti previše brzo za PlayStation 6, s obzirom na to da je Sony samo najavio PS5 Pro ove nedelje.

Reuters izveštaj tvrdi da je backwards-compatibility bila veliki deo razloga iza Sonijeve odluke da ostane sa AMD-om, i čak se naznačava da će PlayStation 6 imati svoj sopstveni posvećeni čip za to, koji podseća na originalni PlayStation 3, koji je smestio sekundarni procesor za pokretanje PS2 igara. Međutim, nisam siguran zašto bi PS6 zahtevao takav čip, s obzirom na to da su većina današnjih igara izgrađene da se prenesu na buduće generacije hardvera.

Sony očekuje veliku godinu za PS5 2025. godine, uz pomoć  nadolazećeg lansiranja Grand Theft Auto 6, igre koja će sigurno naterati one koji su još uvek na PS4 da naprave skok na trenutnu generaciju hardvera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version