Vesti

Phishing prevara je zaslužna za ogromno curenje GTA 6 videa i informacija

Posted on

Grand Theft Auto franšiza je dostigla različite prekretnice nedavno. Rockstarov izuzetno uspešan GTA 5 je nedavno napunio 11 godina, GTA 6 trejler se približava svojoj prvoj godišnjici, i fanovi očekuju veliki novi otkrivanje.

Međutim, 18. septembar je takođe obeležio još jednu godišnjicu kojoj developer možda neće biti previše naklonjen. Tačno dve godine ranije, tim je pretrpeo veliki proboj koji je otkrio čak 90+ GTA 6 klipova svetu. Sada se kaže da je ovo curenje došlo od Rockstar India zaposlenog.

Kako je navedeno od strane kreatora sadržaja MMI, izvor je podelio više detalja o čuvenom hakovanju iz 2022. godine.

Pre dve godine, GTA 6 je iznenada procurio na Twitteru i raznim drugim platformama nakon što je Arion Kurtaj pristupio Rockstarovim Slack kanalima. Novi detalji o situaciji sugerišu da se ovo dogodilo putem klasične phishing prevare.

Kurtaj je navodno lažirao e-poštu, na koju je zaposleni u Rockstar India zatim kliknuo dok je radio od kuće. Haker je pristupio ovom developerovom podacima pretraživača, otkrivajući skoro 100 video snimaka koji su pokazali protagoniste Luciju i Jasona, mehanike gejmpleja kao što su ležanje dok su u borbi i još mnogo toga.

Studio je na kraju uklonio curenja i pokrenuo pravni postupak protiv hakera. Međutim, Arion Kurtaj nije bio spreman da se povuče i čak je pretio daljim curenjima pre nego što je uhapšen.

Prema MMI, Rockstar India radi na Vice Beach u GTA 6. Kaže se da je tim među najkompetentnijim u ovom studiju, sa prošlim radom na Red Dead Redemption 2 koji ističe svoje talente i veštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version