PC

Bungie ni ne razmatra free2play model za Marathon

Posted on

Nedavno je došlo do toga da je Bungie ‘razmatrao’ cenu od 40 dolara za svoj nadolazeći multiplayer pucač, Marathon. Izveštaj je još uvek ostavio prostora za mogućnost da igra pređe na free-to-play model, ali kako se ispostavilo, Bungie je možda već odbacio tu ideju.

Paul Tassi, reporter koji je posvetio dobar deo svoje karijere pokrivanju Destiny franšize, čuo je od Bungie izvora da je Bungie doneo odluku da napravi Marathon buy-to-play igrom prošle godine, delom zbog toga kako je ‘The Finals’ izgledao u mesecima nakon lansiranja, uprkos tome što je objavljen kao F2P igra. Bungie šefovi se nadaju da će nivo ‘prestiža’ studija i prethodne decenije kao vrhunski multiplayer studio ubediti mase da kupe u Marathon od samog početka.

Naravno, ova odluka je sada dovedena u pitanje zbog Sonijevog visokoprofilnog promašaja sa Concord, još jednim multiplayer šuterom od 40 dolara koji nije uspeo da stekne bilo kakvu značajnu trakciju. Međutim, Bungie je očigledno previše duboko u ovoj trenutnoj iteraciji Marathona da bi se vratio na F2P model sada. Igra je prvobitno trebalo da bude lansirana ove godine, ali je odložena do 2025. i sada se očekuje da će imati svoje veliko otkrivanje na proleće sledeće godine, sa leto/jesen kao periodom za lansiranje.

Uprkos tvrdnji da je igra previše daleko u svom trenutnom obliku da bi prešla na F2P model, takođe se tvrdi da Bungie već ima planove za Marathon kozmetičku radnju, kao i premijum battle pass, dve glavne metode monetizacije na koje se oslanja većina free2play igara. Imajući to u vidu, ne mislim da argument da je ‘prekasno’ da se pređe na F2P model ima mnogo smisla. Po mom mišljenju, ako je sve ovo istina, odbijanje da se lansira kao F2P iskustvo uglavnom dolazi iz činjenice da Bungie šefovi treba da poboljšaju svoj priliv prihoda da izbegnu da budu otpušteni i zamenjeni izvršnim direktorima po izboru Sonija, i kao rezultat, imamo igru sa svim oznakama F2P iskustva, obučenu i prodatu vama kao ‘premium’ iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version