Vesti

GTA Online ne podržava više Steam Deck

Posted on

Kao jedna od najpopularnijih igara na Steamu, Valve je bio siguran da će Grand Theft Auto V raditi na Steam Decku još u ranim danima sistema. Nažalost, zbog nedavnog ažuriranja igre koje je predstavilo novi anti-cheat, igra je sada zvanično ‘nepodržana’ na Decku.

Nakon devet godina dozvoljavanja varalicama da napastvuju GTA Online servere, Rockstar Games je konačno dodao anti-cheat ovog meseca, koristeći BattleEye servis. Zbog toga, igranje GTA Online sa Steam Decka može dovesti do banovanja, zbog upotrebe Proton sloja kompatibilnosti da bi se igra pokrenula na Linuxu.

Valve je ažurirao Steam Store stranicu za igru sada, uklanjajući Steam Deck ‘Verified’ bedž. Kako je igra bila konstantno rangirana u top deset ‘najviše igranih’ igara na Decku, ovo je završilo kao priličan šok i Valve je čak refundirao najmanje nekoliko igrača preko promene, uprkos tome što imaju visoke brojeve sati igranja.

Dok ovaj potez znači da nije više bezbedno igrati GTA Online sa Steam Deck, vi biste još uvek trebalo da budete u mogućnosti da igrate single-player deo igre na Decku, uprkos tome što je sada naveden kao nepodržana igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version