Nintendo Switch

Ovo je (verovatno) Nintendo Switch 2

Posted on

Nintendo je konačno upoznao partnere u razvoju sa svojom sledećom generacijom konzole, obično nazvanom “Switch 2”. Kao rezultat, sveža serija curenja je unutra, dajući nam naš prvi pogled na to kako bi novi sistem trebalo da izgleda, kao i detaljan pregled tehničkih specifikacija.

Dok postoje dve procurele fotografije fizičkog uređaja, zanimljivije slike su zapravo 3D renderi, zasnovani na svim informacijama koje je Nintendo otkrio partnerima do sada. Dve fotografije fizičkog hardvera jednostavno pokazuju goli logički bord i kućišta za sam Switch 2, kao i redizajnirane Joy-Con kontrolere.

Ove slike su se prvi put pojavile na GamingLeaksandRumours subreddit-u, ali nakon raspitivanja oko svojih izvora, VGC je otkrio da su renderovanja tačna onome što je Nintendo pokazao partnerima tokom brifinga ranije ovog meseca. Konačni rezultat je elegantnija verzija Switcha i dosadno, izabrali su da ostave USB-C port na dnu konzole, umesto da ga presele na vrh, što je jedina kritika koju mogu da ponudim o uređaju u ovom trenutku – iako razumem da je ovo samo problem za nekoga kao ja, ko koristi Switch u potpunosti u ručnom načinu rada, bez želje da ga dockuje. Sa moćnijim hardverom Switch 2, to bi se moglo veoma dobro promeniti kada ova nova konzola dođe preko mog stola.

Kroz otpremne manifeste vezane za Nintendo i njegove poznate dobavljače, takođe imamo prilično detaljan pogled na tehničke specifikacije Switch 2. Nova konzola će koristiti dual-channel LPDDR5X memoriju koja radi na brzim 7500MT/s brzinama. Nintendo će takođe dostići trenutne generacije konzola kada je u pitanju skladištenje standarda, sa mnogo bržim 2100MB/s UFS 3.1 pogonom pod haubom, što je samo malo ispod brzine SSD-a koji se nalazi u Xbox Series X.

Novi Switch sistem će koristiti novi SoC, trenutno poznat kao GMLX30-R-A1, koji će sadržati ažuriranu Nvidia grafičku arhitekturu, omogućavajući podršku za funkcije kao što je AI-assisted upscaling da bi se pomoglo u testiranju performansi. Očekuje se da će Switch 2 biti približan sa PS4 u ručnom načinu rada, i sposoban je da se pojača na nivoe performansi blizu PS4 Pro u pristanišnom načinu rada. Da bi se bavio svim ovim, Nintendo je izabrao moćnije rešenje za hlađenje sa dva ventilatora.

Poslednji mali dragulj informacija vredan napomene je da će Switch 2 koristiti HDMI 2.1 standard, koji otvara put za 4K na 120Hz, iako je malo verovatno da ćemo videti bilo koje igre koje zapravo rade bilo gde blizu 120Hz na tako visokoj nativoj rezoluciji.

Kako je Nintendo sada upoznao developere sa svojim novim hardverom, očekuje se da će kompanija najaviti konzolu javno pre kraja godine, sa lansiranjem planiranim za prvu polovinu 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version