Filmovi-Serije

Netflix i Blizzard otkazali Overwatch TV adaptaciju zbog pravnog sukoba

Posted on

Kako saznajemo iz novog Variety članka, Blizzard i Netflix su navodno radili Overwatch TV seriji koja je otkazana zbog tužbe koja je usledila nakon što je Netflix doveo jednog od izvršnih direktora Blizzarda. Da se ovo nije desilo, danas bismo uživali u animiranoj seriji o herojima iz OW univerzuma.

Mimo izvanrednih animiranih sinematika i veoma kratke YouTube serije, čini se da se Blizzard nije mnogo trudio da prenese svet originalnog Overwatcha u druge medije. Čak i da su ovakvi planovi postojali, verovatno su svi pali u vodu zbog velike kontroverze u Blizzardu 2021. godine.

Osnova za ove glasine je knjiga “PLAY NICE: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment” Džejsona Šrajera, u kojoj se navodi da su Blizzard i Netflix radili na OW seriji neposredno pred izlazak OW2. Nažalost, produkcija je zaustavljen kada je Netflix doveo Spensera Nojmana, bivšeg glavnog finansijskog direktora Activision-a, što je dovelo do tužbe 2020. godine.

Kao so na ranu, Nojman tvrdi da je tužba između Activision-a i Netflix-a dokrajčila ne samo OW seriju, već i druge Blizzard projekte, uključujući StarCraft i Diablo TV serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version