PC

Novi anti-cheat za Deadlock pretvara hakere u žabe

Posted on

Videli smo kako video igre na zanimljive načine rešavaju probleme sa varalicama. Na primer, u poslednjih nekoliko godina, Call of Duty je eksperimentisao sa oslepljivanjem i ogluvljavanjem varalica, čineći ih lakom metom u igrama Warzone. Valve pokušava svoj udeo u svojoj zabavnoj formi kazne, pretvarajući varalice u Deadlocku u žabe.

Dok je Deadlock još uvek u ranoj fazi razvoja i nije blizu izlaska, igra je postigla široku popularnost, postajući jedna od najpreuzimanijih igara na Steamu u poslednjem mesecu. Zbog lakoće pristupa u Deadlock, vremenom se pojavio problem varanja, sa kojim Valve sada pokušava da se izbori putem kazni u igri.

Trenutno u Deadlocku, ako se varalica detektuje u meču, svi u igri će imati priliku da glasaju – izbace varalicu odmah ili je pretvore u žabu da se zabavljaju sa njom neko vreme dok ne neizbežno ne odustane.

Nažalost, termin ‘detektovan’ je ovde veoma važan. Deadlock trenutno ima samo rudimentaran anti-cheat sistem na mestu, a kreatori varalica stalno pronalaze nedetektovane eksploite. Imajući to u vidu, oni koji su dovoljno uporni će moći da izbegnu ‘kvakanje’ i stvaraju nefer mečeve.

Deadlock je još uvek u zatvorenom alfa testiranju, tako da nije jasno da li ili kada će igra videti puno izdanje. Možda će više svetla biti bačeno na to u 2025. Pored Deadlocka, za Valve se takođe šuška da radi na novoj singlplejer Half-Life igri i za razliku od Half-Life: Alyx, to neće biti VR naslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version