PC

Studio iza The Day Before rebrendiran sa novom igrom i Kickstarter kampanjom

Posted on

Jedna od najvećih gaming priča 2023. godine bio je incident sa The Day Before. Mali studio poznato kao Fntastic je dalo velika obećanja o svojoj u razvoju survival igri, ali u roku nekoliko dana od objavljivanja, igra je uklonjena, a studio je zatvorilo svoja vrata. Sada, Fntastic želi da se vrati, počevši od Kickstarter kampanje.

Pošto je The Day Before od strane igrača uglavnom viđen kao elaborirana prevara, ideja da ‘Fntastic 2.0’ može da postoji deluje smešno. Činjenica da reformisani studio želi da zajednica finansira njen sledeći projekat je trešnja na vrhu torte.

U svom povratku na društvene mreže, Fntastic otvara izjavom “svako zaslužuje drugu šansu”. Kompanija se izvinjava što je razočarala igrače sa The Day Before, i ukazuje na novi ‘Fntastic 2.0’ PDF dokument da bi objasnila svoj plan da “vrati poverenje”. To uključuje direktniju i iskreniju komunikaciju, što je malo čudno, jer direktna komunikacija nije bila pravi problem sa The Day Before, ali nedostatak iskrenosti oko igre i stanja razvoja svakako je bila jedna od tačaka spora.

U skladu sa svojom politikom iskrenosti, Fntastic takođe kaže da će se u budućnosti profesionalno ponašati, napuštajući svoj pristup razvoju zasnovan na volonterima, iako su reči “posao”, “zapošljavanje” i “plata” sve odsutne iz izjave, tako da nije jasno da li je Fntastic obezbedio finansiranje da zapravo plaća ljude.

Preostali deo PDF dokumenta se fokusira na rebrendiranje, uključujući nove logotipe.

Za svakoga ko je zapravo zainteresovan, Escape Factory je nova igra Fntastica, kooperativna igra za četiri do osam igrača, u kojoj igrači moraju da izbegnu smrtonosne pretnje da bi završili nivoe. Fntastic kaže da su, dok su neki VFX elementi bili stečeni da bi se pomoglo u sastavljanju demo verzije, svi umetnički elementi bili kreirani interno.

Trenutno, Kickstarter kampanja za Escape Factory je podržana od strane samo 41 osobe, obećavajući ukupno 1.733 funti. Projekat još uvek ima 26 dana da dostigne svoj cilj finansiranja od 11.668 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version