Vesti

Blast from the past: Scramble (1981)

Posted on

Iste godine kada je ‘’isplivao’’ čuveni Frogger dobili smo sledeće ostvarenje Konamija, skroling šuter arkadu Scramble koja je, blago rečeno, eksplodirala. Samo u SAD-u prodato je preko 15.000 arkadnih kabineta u roku od pet meseci, čime je postala druga najprodavanija igra kompanije Stern, američkog proizvođača i distributera arkada i fliper mašina. Zato se Scramble smatra prvim globalnim Konamijevim hitom. 

Scramble je samo nekoliko meseci mlađi od prvog skroling šutera, Defendera, ali je i pored jake konkurencije uspeo da privuče ogroman broj gejmera. Iako pripadaju istom žanru, igre se ipak solidno razlikuju. 

Igrač u Scramble kontroliše svemirsku letelicu koja se konstantno kreće s leva na desno, što je karakteristično za skroling šutere i dan danas. Letelica je naoružana pucaljkama i bombama koje će vam pomoći u obračunu sa neprijateljskim brodovima, koje takođe možete jednostavno izbeći (ako ste dovoljno brzi). Samo obratite pažnju na vaše zalihe goriva! 

Scramble je gospodario japanskim i severnoameričkim arkadama, ali nije portovan na veliki broj tada aktuelnih kućnih sistema. Tek u novom milenijumu igra je postala deo arkadnih kolekcija, pa su moderni gejmeri konačno dobili priliku da je igraju na PC-u i Nintendo DS i PlayStation 2 konzolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version