PC

GOG ismeva Steam zato što ne nudi offline instalacije

Posted on

Steam je kralj digitalnih prodavnica kada je u pitanju gejming, jer je dominirao pejzažem otkako su mediji postali popularni na računarima. Iako je generalno veoma voljen od strane industrije zbog svojih sigurnih i neprobojnih usluga, neke pukotine su počele da se pojavljuju koje postavljaju pitanja među igračima o etici i poverenju.

Prodavnica je nedavno dodala novo upozorenje kada kupujete igre, tvrdeći da samo posedujete licencu za njih, a ne stvarne proizvode. To je samo navelo igrače na pogrešan način i pokrenulo novu kontroverzu. Sada, usred igrača i kritičara podjednako, GOG se takođe pridružio zabavi da bi se podsmevao Steamu zbog toga.

Popularni Steam rival je nedavno otišao na Twitter da bi najavio novi banner koji planira da unese na sajtu. Banner je direktan odgovor na Steamovu kontroverznu promenu, u suštini se podsmevajući gigantu samo za prodaju licenci za igre.

Sada, GOG nije tako različit u pogledu uslova i pravila u vezi sa licencama za igre (vidi odeljak 2.1). Međutim, prodavnica je takođe poznata po prodaji offline instalacija igara.

Ovi offline instalateri vam omogućavaju da posedujete fajlove i igrate igre offline bez potrebe za serverima, što je postalo sve ređe danas. Druge platforme, kao što je Steam, samo vam nude licencu koja se može opozvati bez obaveštenja.

Platforma je ažurirana da odražava novi kalifornijski zakon, koji će primorati digitalne prodavnice da priznaju da samo prodaju licence, a ne stvarni proizvod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version