PC

Final Fantasy franšiza prodata u preko 195 miliona primeraka

Posted on

Final Fantasy je jedna od najpopularnijih gaming franšiza svih vremena. Datira još iz kasnih 80-ih, postoji već dugo vremena. Pošto mu je popularnost i dalje veća nego ikada, nije iznenađujuće da je Final Fantasy serijal do sada prodao preko 195 miliona jedinica.

U poslednjih nekoliko godina, Final Fantasy je bio uglavnom PlayStation ekskluziva, ali je nedavno Square najavio prelazak na multiplatform model, počevši od PC porta Final Fantasy 16.

Prema novom ažuriranju, Final Fantasy je premašio 195 miliona jedinica, dok je Dragon Quest na 91 milion prodatih jedinica širom sveta. To je povećanje od 10 miliona jedinica u prodaji Final Fantasy u poređenju sa poslednjim podacima o prodaji objavljenim u septembru 2023.

Uprkos tome, poslednji finansijski izveštaj Square Enixa bio je razočaravajući. Prodaja Final Fantasy 7 Rebirth nije bila onakva kakva se očekivala, što je akcije kompanije svelo na 13-godišnji minimum. Kao rezultat toga, najavili su da će sve Final Fantasy igre sada biti dostupne na Xbox-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version