PC

Nvidia planira da RTX 5060 donese idućeg marta

Posted on

Glasine koje okružuju Nvidia RTX 50 seriju sada dobijaju na tempu. Sa izveštajima koji ukazuju na rano izdanje 2025. godine, fanovi su uzbuđeni da vide šta će kompanija doneti na sto sa grafičkim kartama kao što je RTX 5090.

U isto vreme, mnogi se nadaju da će videti jače performanse u budžetskom i srednjem segmentu. Fanovi imaju velika očekivanja posebno od RTX 5060, a novi izveštaji sugerišu da neće morati dugo čekati za ovu srednju opciju.

Prema novim informacijama koje su podeljene na Board Channels, RTX 5090 i 5080 ponude će voditi liniju, dok će RTX 5070 uskoro nakon toga.

Međutim, najzanimljiviji deo se tiče prozora izlaska RTX 5060. Ova grafička kartica se kaže da stiže u martu, završavajući Nvidijin ciklus izlaska u Q1 2025. Isti izveštaj navodi da nisu planirani Super modeli za RTX 50 liniju, iako je ovo verovatno podložno promeni.

Pošto se očekuje da će AMD ciljati srednji segment za svoju RDNA 4 liniju, odluka kompanije Nvidia da potencijalno lansira svoje srednje ponude ranije bi mogla biti pametan potez. Za kontekst, kaže se da AMD otkriva svoje RDNA 4 grafičke karte oko istog perioda.

Kao takvi, oba konkurenta bi išli rame uz rame u Q1 2025.

Kako se ovaj prozor izlaska približava, očekuje se da će se pojaviti dodatna curenja informacija u vezi sa RTX 50 serijom. Za sada, curenja su ukazala na veoma sposoban vodeći ponudu od gaming giganta po sličnoj ceni kao poslednja generacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version