Vesti

Riot Games suočen sa još otpuštanja

Posted on

Tokom protekle godine, industrija igara je prošla kroz opsežnu reorganizaciju, što je dovelo do hiljada otpuštanja u studijima, kako velikim tako i malim. Riot je poslednji koji je pretrpeo udarac, dodajući na nekoliko stotina otpuštanja najavljenih ranije ove godine.

Riot Games, kompanija iza mega hitova kao što su League of Legends i Valorant, najavila je planove da otpusti preko 500 zaposlenih ranije ove godine. Kako je potvrdio Riotov osnivač, Marc Merrill, još 30+ zaposlenih biće otpušteno iz Riota, sa većinom njih koji su developeri iz League of Legends tima.

Ovo se dodaje na rekordni broj otpuštanja širom industrije igara ove godine. Dok je ceo ovaj proces počeo 2023. godine kao što je industrija počela da se vraća u svoje pre-pandemijsko stanje, bilo je mnogo više rezova 2024. godine, što je dovelo do gubitka preko 13.000 poslova. Prema Insider Gamingu, taj broj je verovatno porastao na 16.000 u ovom trenutku.

Riot Games će nuditi šest meseci otpremnina onima koji su pogođeni, kao i njihov godišnji bonus za platu, prošireno zdravstveno osiguranje i pomoć pri zapošljavanju za one kojima je potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version