PC

Xbox sada ima 20 franšiza koje su zaradile preko milijardu dolara

Posted on

Nije iznenađujuće da Xbox ima gomilu popularnih gaming franšiza pod svojim okriljem. Iako se suočava sa nesigurnim vremenima u poslednjih nekoliko godina, ne može se poreći koliko je Microsoft utvrđen u industriji igara. Sada je konglomerat upravo dao nagoveštaj o trenutnom stanju svojih popularnih gaming franšiza, omalovažavajući sve glasine koje su prikazivale mračnu sliku.

Xbox je sada potvrdio da poseduje 20 gejming franšiza koje su ostvarile preko milijardu dolara prihoda od prodaje i mikrotransakcija kroz razne naslove. Neke od ovih igraju se u milijardama, jer je samo Call of Duty generisao čak 31 milijardu dolara prihoda tokom celog životnog veka. Ove brojke samo nastavljaju da rastu.

U novom godišnjem izveštaju za 2024. godinu, Microsoft je potvrdio da je dodao stotine miliona igrača u svoj ekosistem od prošle godine. Pored toga, mnoge gaming franšize kao što su Candy Crush, Diablo, Halo, Warcraft, Elder Scrolls i Gears of War zarađuju milijarde.

„Sada imamo 20 franšiza koje su generisale preko milijardu dolara prihoda tokom celog životnog veka.“

Za one koji nisu upućeni, Xbox je prošle godine posedovao 13 gaming franšiza koje su ostvarile preko milijardu dolara prihoda tokom celog životnog veka, respektivno – i ovo je bilo nakon što je završen Activision deal. Brojka je sada porasla za sedam samo od 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version