PC

Počevši od 2014. Elder Scrolls Online je zarađivao 15 miliona dolara mesečno

Dok The Elder Scrolls Online ne pravi toliko naslova kao neke druge MMO na tržištu, to je bio izuzetno uspešan poduhvat za Zenimax Online. Još u aprilu, saznali smo kroz GDC razgovor da je igra zaradila oko 2 milijarde dolara u životnom veku prodaje. Od tada, druge statistike su došle do svetla na strani pretplate igre, sa TESO koji je zaradio 15 miliona dolara mesečno (u proseku) od lansiranja.

The Elder Scrolls Online je prvi put lansiran na PC u aprilu 2014. Kao deo desete godišnjice igre, neki od developera su počeli da pričaju o svojim dostignućima tokom tog vremenskog perioda. Tokom GDC razgovora, direktor Zenimax Online Studios, Matt Firor, potvrdio je da je igra generisala blizu 2 milijarde dolara prihoda od tada, što je ekvivalentno približno 200 miliona dolara godišnje u prosjeku.

Sada, Gary Boodhoo, bivši UX dizajner u ZeniMax Online Studios je otkrio na LinkedInu da je tokom svog vremena radeći na ESO, igra je pokretala 15 miliona dolara u vidu mesečnog prihoda u prethodnih deset godina, kroz pretplatu prodaje i Crown Store.

Sa svim tim u vidu, The Elder Scrolls Online je jedna od najuspešnijih igara Zenimaxa ikada, nešto što je bez sumnje podstaklo veći fokus izdavača na multiplayer igre pre akvizicije Microsofta, sa projektima kao što su Fallout 76, Wolfenstein: Youngblood, Deathloop i Redfall.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top