Vesti

Blast from the past: Popeye (1982)

Ako želite da naterate klince da jedu povrće, samo uključite neku japansku animiranu seriju iz 80-ih, ili ako ste sa naših prostora, uvek se možete osloniti na Popaja. Kompanije iz zabavne industrije su u tom periodu dosta pomagale roditeljima da deci približe značaj zdrave ishrane, uključujući Nintendo koji je 1982. predstavio arkadu Popeye. Popaj je već bio dobro poznat publici iz stripova E. K. Segara, a Nintendo je iskoristio već proverene Donkey Kong mehanike da kreira arkadu zasnovanu na čuvenom animiranom mornaru. 

Cilj igre je da sakupite određeni broj predmeta koje Oliva baca sa najviše platforme u nivou dok izbegavate zlu morsku vešticu, Badžu i druge opasnosti. U zavisnosti od nivoa, skupljaćete srca, muzičke note ili slova koja čine reč ‘’HELP’’. U igri se pojavljuju i drugi poznati likovi iz stripova i crtaća o Popaju, kao što su Kića i Pera Ždera.

Popeye se sastoji od tri nivoa, odnosno različita ekrana, ali za razliku od mnogih Donkey Kong kopija iz tog vremena, u ovoj igri skok ne postoji. Na svu sreću, igrači na raspolaganju imaju Popajevu pesnicu!

Interesantno je da je Donkey Kong iz 1981. godine prvobitno trebalo da bude igra sa Popajem u glavnoj ulozi, ali Nintendo tada nije uspeo da dobije licencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top