PC

Dragon Age: The Veilguard beleži jako slabo interesovanje u susret izlasku

Nakon lansiranja, Dragon Age: Inquisition je postao najprodavaniji BioWare naslov, i nije iznenađujuće zašto. Ova igra privukla je mnoge nove fanove franšizi Dragon Age, baš kao što je Elden Ring privukao mnoge u Soulsborn žanr.

Igra je prodala preko 12 miliona kopija, što je dovelo do ogromnog iščekivanja za njen nastavak. Postojao je veliki hajp pre nego što je Dragon Age: The Veilguard najavljen, ali čini se da se smanjio nakon najave.

Ostalo je skoro 2 nedelje do izlaska igre, a ona još uvek nije u top 50 na Steam Best Sellers listi.

Igra je trenutno na 61. mestu na listi, što je prilično razočaravajuće s obzirom na hajp oko igre. U ovom trenutku, možda neće moći da dostigne top 10 listu pre svog izlaska. Mnoge igre poput Elden Ring, Black Myth: Wukong, Baldur’s Gate 3 i Final Fantasy 14 online su više na listi.

Međutim, čini se da postoji poboljšanje u rangiranju, jer je pre mesec dana igra bila nigde na vidiku. Nije bila rangirana ni u top 180 najprodavanijih. Takođe je trenutno 28. najželjenija igra na Steamu, što nije idealno za naslov koji bi trebalo da izađe za oko dve nedelje.

Pregledi igre su bili veoma pozitivni, a jedan medij je čak nazvao kandidatom za GOTY nagradu. Ne samo to, već je bila pohvaljena od mnogih drugih. Međutim, fandomu se pregledi nisu toliko dopali i tvrdili su da je Dragon Age: The Veilguard postao ‘woke’.

Čak i nakon preskakanja mikrotransakcija, još uvek nije mogla da privuče pažnju fan-baze, što ukazuje na lošu prodaju u budućnosti. Međutim, nadamo se da će BioWare poslušati povratne informacije fan-baze i poboljšati igru kako bi mogla da se bolje plasira publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top