PlayStation 5

Astro Bot dominira evropskim tržištem 3D platformera

Astro Bot se nametnuo kao najnovije i najveće ekskluzivno first-party izdanje od Sonija. PS5 naslov je lansiran prošlog meseca i naišao je na univerzalno odobravanje kako kod kritičara, tako i kod igrača. Iako je relativno novi IP, ovaj platformer se pokazao kao veliki uspeh u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sada čitava Evropa dodatno podiže prodaju.

Malo posle zvaničnog lansiranja Astro Bota, Chris Dring sa sajta Gamesindustry.biz otkrio je da je 3D platformer “najbrže prodavani originalni platformer naslov izvan Mario serijala u poslednjih 10 godina. Veća od Sonic, Crash, Yoshi, Kirby” u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dring se ponovo vratio sa dodatnim podacima, otkrivajući da je širom Evrope, mesec dana nakon lansiranja, “prodaja Astro Bota 34% veća od Sonic Frontiers i 52% veća od Crash 4”, dodajući da je “ostvario bolje rezultate od gotovo svih novih 3D platformera u poslednjih 10 godina (uz izuzetak Marija). Njegov pravi uspeh neće biti poznat godinama, ali je imao snažan početak za žanr.”

Poput Mario igara, i Astro Bot će verovatno imati dug rok trajanja, budući da će ga kupovati i novi i stari vlasnici PS5 u narednim godinama.

Bez obzira na to, uspeh Astro Bot čini se da dokazuje da postoji prostor i tražnja za žanrom 3D platformera – trebala je samo zaista odlična igra koja nije Mario da to dokaže. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti zvanične konkretne podatke o prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top