PC

Resident Evil 4 Remake prodao 8 miliona primeraka

Capcom je najavio da je Resident Evil 4 Remake, objavljen 23. marta 2023. godine, postigao novi prodajni cilj, premašivši osam miliona kopija od lansiranja. Ovaj horor survival naslov, dostupan na više platformi uključujući PC, PS4, PS5, Xbox Series X|S i iOS, je stekao priznanje i od kritičara i od fanova, postavljajući novi standard za ono što igrači očekuju od rimejka voljenih klasika.

Uprkos ovom uspehu, igra i dalje zaostaje za svojim prethodnikom, originalnim Resident Evil 4, koji je prikupio preko 13.3 miliona prodaje od svog debija. Međutim, originalna igra je imala skoro dvadeset godina prednosti.

S obzirom na to koliko je dobro prihvaćena igra, nije iznenađujuće da je prodala toliko mnogo kopija. Gejming kritičari su je pohvalili mnogo, sa OpenCritic ocenom 92 i 98% kritičara koji je preporučuju. Igrači takođe izgledaju veoma zadovoljni sa igrom, sa 97% od skoro 100.000 recenzija na Steamu koje je preporučuju.

Prema Capcomovim podacima o prodaji objavljenim početkom 2024. godine, originalna verzija RE4 je četvrta najprodavanija igra u serijalu, stoji samo iza RE7, RE2 i RE5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top