Opisi igara

REVIEW: 2014 FIFA World Cup Brazil

Kako to obično biva kada se približava veliko fudbalsko takmičenje, bilo evropsko ili svetsko prvenstvo, tako i EA Sports izbacuje video igru koja to veliko prvenstvo prati. Takav je slučaj i sa 2014 FIFA svetskim prvenstvom odnosno 2014 FIFA World Cup Brazil video igrom.

U pitanju je oficijelni naslov svetskog prvenstva koji se snažno oslanja na FIFA 14, najnoviju „punu“ verziju FIFA fudbala, baš kao što je bio slučaj i sa World Cup 2010 igrom koja je „pozajmila“ sve iz FIFA 10. Promene u odnosu na FIFA 14 nisu prevelike ali podrazumevaju neke od noviteta koje su igrači tražili od izlaska igre – tu je poboljšan dribling, prerađena mehanika koja obrađuje dodavanje lopte i mehanika prvog dodira.

EASPORTS2014FIFAWorldCupBrazil_Xbox360_PS3_France_Celebration_WM.jpg_resize

Kada govorimo o kampanji, „Put do svetskog prvenstva“ ja mod u kojem vodite nacionalnu selekciju kroz kvalifikacije a potom i samo svetsko prvenstvo. Po prvi put u serijalu moguće je odigrati apsolutno kompletne kvalifikacije. U prethodnoj verziji, World Cup 2010, moguće je bilo odigrati samo UEFA i CONMEBOL grupe.  Drugi mod igre – Road to Rio de Janeiro, dozvoliće igračima da se takmiče u online turniru na 12 različitih stadiona na kojima će se odigrati svetsko prvenstvo. Sistem je veoma sličan kao „Seasons“ mod u FIFA 14 i Expedition mod iz UEFA Euro 2012.

gfs_371567_2_3_resize

Modovi na koje ste navikli u World Cup 2010 – Captain Your Country, Online FIFA World Cup, Story of Qualifying, Story of the Finals vraćaju se i možete ih odigrati kada vam dosadi neki od prva dva načina igre. Što se tiče podrške timova, kao i do sada, EA se potrudio da obezbedi sve potrebne licence, pa tako igra nudi svih 203 nacionalnih timova koji su učestvovali u kvalifikacionom procesu za svetsko prvenstvo. Ukoliko vam je važno da znate, nacionalni timovi Butana, Bruneija, Guama, Mauritanije, Mauricijusa i Južnog Sudana nisu učestvovali u kvalifikacijama usled čega ih nema ni u finalnoj verziji igre. Naslov poseduje i svih 12 stadiona na kojima će se igrati svetsko prvenstvo kao i stadione iz svih kvalifikacionih regiona, ali i pregršt „generisanih“ stadiona za potrebe „popunjavanja rupa“.

gfs_371567_2_13_resize

Baš kao što smo navikli od EA Sports, ni ova igra neće proći bez solidne muzičke podloge odnosno odabranih numera koje krase menije igre a tu je pre svega veliki broj Brazilom inspirisanih numera od izvođača poput Tinie Tempah i Switchfoot. U igri je i oficijelna himna svetskog prvestva „We Are One“ koju izvode Pitbull, Jennifer Lopez i Claudia Leitte kao i „The World is Ours“ koju peva David Correy a što je Coca Cola himna svetskog prvenstva.

Komentare na mečeve pružaju Andy Goldstein, Ian Darke, Michael Davides i Roger Bennett i oni su zaista odradili odličan posao i ovoga puta.

image_318496_full_resize

Ukoliko vas je zbunio podnaslov teksta, jedan od najvećih promašaja kod World Cup 2014 je podrška za igračke platforme. Kao što vidite u info boksu, EA je, iako je FIFA 14 izdata za sve konzole naredne generacije, odlučila da World Cup izda samo za PlayStation 3 i Xbox 360, jer se, po njihovim rečima, konzole nove generacije slabo prodaju na određenim tržištima, pre svega u Brazilu koji je i domaćin prvenstva. Takođe, oštrom oku neće promaći da u listi nema ni PC platforme, ali za to EA nije ponudio objašnjenje.

Šta još reći? Volite fudbal, volite svetsko prvenstvo i mislite da je FIFA 14 bolja od PES 2014? Šta čekate, pravac u prodavnicu! Ah da, ukoliko imate Xbox 360 ili PS3.

 

Autor: Stefan Starović

2014 FIFA World Cup Brazil

0

Za:

  • Ako ste već dobri u FIFI, bićete i ovde
  • Official licence
  • Komentatori

Protiv:

  • Šta je sa next-gen verzijom?
  • Jako malo toga novog
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top