PC

Twitch pretrpeo hakerski napad. Promenite vaše šifre

1414Kad se na zvaničnom blogu zatekne zlokobna poruka da “postoji mogućnost” neautorizovanog pristupa zaštićenim podacima onda je to definitivno razlog za uzbunu.

Upravo takva poruka “krasi” blog servisa za strimovanje Twitch koji upozorava korisnike da zbog bezbednosnog propusta Twitch je unlinkovao YouTube i Twitter naloge, kao i obrisao storovane šifre pa će korisnici morati da ponovo linkuju naloge i da unesu novu šifru pri prvom sledećem pokušaju logovanja na Twitch. Iako Twitch nije hteo da komentariše navode dovoljno je reći da u emailu koje su poslali korisnicima čiji podaci su najverovatnije kompromitovani obaveštavaju iste da su u pitanju njihov username/password, email adresa na koju je registrovan nalog, deo brojeva kreditne kartice, datum isteka kartice, broj telefona, adresa, ime i prezime i svi podaci koje ste odlučili da podelite sa Amazonovim servisom.

Vrlo ozbiljan problem za korisnike, a i za Twitch jer posle ovakvog skandala očekujemo da će se bar jedan deo korisnika odlučiti da tuži Twitch zbog povrede informatičke privatnosti.

Izvor – KlanRUR

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top