Domaća Scena

Dva srpska studentska tima u svetskom polufinalu Imagine Cup

U okviru projekta Start Imagine, koji je organizovalo udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka u saradnji sa Microsoft Srbija i Mad Head Games, izabrani su predstavnici Srbije za učešće u svetskom polufinalu najvećeg studentskog tehnološkog takmičenja Imagine Cup u organizaciji kompanije Microsoft. Srbiju će u polufinalu predstavljati dva tima – u Innovation kategoriji tim „TNT“, a u Games kategoriji tim „Gang of 4“.

Pobednički tim „TNT“ sa Fakulteta organizacionih nauka čine studenti Mihailo Stupar, Mihailo Milojević, Uroš Đurđević, Nikola Radulović i mentor Nemanja Stančić. Oni su napravili aplikaciju „CloudBand“ namenjenu ljubiteljima stvaranja muzike, koja im pruža sasvim nov način za to. Omogućeno je biranje instrumenta neke pesme kao i dodavanje zvuka svog instrumenta ili glasa na već postojeće.

Pobedu u kategoriji Games odneo je tim „Gang of 4“ koji čine Dimitrije Miković, Pavle Goloskoković, Dušan Stanković i Luka Glavonjić. Njihov mentor bio je Uroš Banješević, iz Mad Head Games studija. Pobednička igra “Jethlete” kako kažu nije namenjena casual igračima, već onim koji od igara očekuju malo više.

Timovima u obe kategorije predstoji svetsko polufinale koje se održava online, slanjem video prezentacije aplikacije ili igre. Odabrani timovi iz svetskog polufinala će dobiti priliku da se bore za nagradu od 50.000 USD u svetskom finalu koje se održava u Sijetlu.

2342352

Tim Gang of 4 – pobednici Games kategorije

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top