PC

Preko 52 miliona prodatih primeraka do sada za Grand Theft Auto V

Izdavačka kompanija Take-Two definitivno ima razloga za dobro raspoloženje s obzirom da je igra GTA V probila sva očekivanja, pa je u finansijskom izveštaju ove kompanije za fiskalnu 2015. godinu zavedena brojka od 52 miliona prodatih primeraka.

1U ovu cifru su uračunate direktna prodaja igračima preko digitalnih kanala distribucije, kao i prodaja retail radnjama. Što znači da je ukupan broj igrača koji igraju GTA nešto manji od pomenutih 52 miliona, uzimajući u obzir da igru možete kupiti u radnjama i da naravno nisu još uvek prodate sve kopije isporučene retailerima. Bilo kako bilo, Rockstarov GTA5 je sa ovakvom prodajom probio sva očekivanja.

Kada su u pitanju drugi naslovi koje izdaje Take-Two, igre WWE 2K15 i Evolve prodate su u 3 odnosno 2,5 primeraka. Veliki uspeh imala je i franšiza The Borderlands koja je ove (fiskalne) godine ostvarila prodaju od 8 miliona komada (od ukupno 25 od nastanka).
Ono što je posebno interesantno je da je Take-Two ovim izveštajem najavio i novi “triple-A” naslov koji će se pojaviti u toku fiskalne 2016-e ili prevedeno na ljudski kalendar – pre kraja aprila iduće godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top