Mobile

Chariot je prva igra za … sijalice?!

Chariot Hues

Philips, jedna od dobro poznatih kompanija u svetu kućne tehnike i Frima Studio, kanadski tim koji razvija video igre (a tvorac je naslova Chariot), objavili su zajedno da su uspešno integrisali Philips Hue sistem kućne rasvete sa igrom Chariot. Na taj način ova video igra dobija potpuno novu dimenziju kroz interakciju sa osvetljenjem u kući u skladu sa događajima u igri i to sve u realnom vremenu.

Iako sve možda zvuči kao nešto “sa druge planete”, zapravo nije. Po sličnom sistemu po kojem je Philips televizor sa “zadnjim” osvetljenjem (ne “pozadinskim”) menjao boju u skladu sa dominantnom bojom na ekranu, slično radi i Hue sa Chariot igrom – LED svetiljke u domu menjaju boju u skladu sa tonalitetom nivoa na kojem se nalazite ali i sa interakcijom okruženja – ukoliko vas protivnici napadnu, Hue svetli crveno, ukoliko se lečite, svetli zeleno i tako dalje.

Interesantan dodatak povećanoj interaktivnosti u domu, u svakom slučaju, iako je primena u ovom trenutku dosta bazična i verovatno ne toliko zanimljiva čak i za vlasnike Hue sistema i Chariot igre.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top