Mobile

Minecraft postao međuplatformski!

Minecraft cross platform

Microsoft nije puno menjao Minecraft od kada je prošle godine kupio Mojang, tvorca ove igre. No, konačno se pojavila dugo očekivana opcija – međuplatformsko igranje između PC igrača sa jedne strane (koji moraju posedovati Windows 10) i onih koji igraju na tabletima i telefonima. Minecraft: Windows 10 edicija koja se testira u beti od proteklog meseca, napravljena je u C++ a ne Javi, što je i omogućilo ovu cross-platform podršku, ali i označilo da novi Minecraft nema sve opcije “starijeg brata” koji je rezervisan samo za PC.

Sada do pet igrača može zajedno da istražuje i gradi predele bez bilo kakvih ograničenja na PC, Android, iOS i Windows Phone uređajima. Izgleda kao da to nije posebno veliki broj imajući u vidu masu ljudi koji mogu zajedno igrati na PC-ju, ali jeste velika promena koja omogućava, na primer porodicama, da u okviru jednog doma igraju zajedno na raznoraznim uređajima, bez potrebe da preplave dom PCjevima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top