Opisi

REVIEW: Hacknet

This review is also available in English – Click here!

Igrajući Hacknet u večernjim satima doćićete u situaciju da se trzate i na najmanji šum, misleći da vam u goste dolazi jedinica za visokotehnološki kriminal. Paradoksalno, ali ovo je igra koja može da posluži početnicima kao trening platforma za složene operacije upada u baze podataka, obaranje sajtova i slično.

ss_c9ac4e3b8af755426f97996695ad4be7545133db

Dakle, nije u pitanju arkada već prava simulacija sa realnim komandama i realnim izvršnim procesima. Ako nemate bilo kakvo iskustvo sa radom u command prompt-u onda obavezno odradite tutorijal, jer bez njega nećete moći ni da mrdnete.

Zaplet je kranje jednostavan. Dobijate e-mail od nedavno ubijenog hakera i prateći njegova uputstva zalazite sve dublje i dublje u zaveru i intrige koje stoje iza njegove “ iznenadne” smrti. Zvuči, zanimljivo? Možete da se kladite da jeste. Probajte da se igrate na laptopu negde napolju i imaćete situaciju da se klinci ili čuvari zakona okupe oko vas.  Ako ste ikada želeli da se bavite ovim zanatom (krakovanjem, da koristimo pravilan termin), a niste smeli ili niste imali dovoljno kvalitetan računar, ovo je prava igra za vas.

ss_074281c3f7ffaf2541040c1a993880ff906dbba7

Fludinost i imerzivnost je ono što krasi ovu igru i što je čini tako kvalitetnom. Pored toga, tu je i retro šmek, ali ne retro zato što je danas retro u modi, nego jednostavno zato što igra koja za temu ima hacking ( ili cracking da budemo precizni ) jednostavno mora da izgleda tako. Međutim, to se neće svideti svima, pogotovo ne mlađoj generaciji kojoj je igra Watch Dogs primer hakerisanja. Tu dolazimo do realnog problema, a to je ciljana publika. Jedini koji bi ovo eventualno igrali su stariji igrači koji su u mladosti želeli da se bave ovim  nelegalnim poslom, mada je pitanje koliko će se sada posvetiti ovakvom tipu igre. Ipak, bez obzira na sve Hacnket zaslužuje vašu pažnju i svakako ga treba isprobati.

 

Autor: Borislav Lalović

Hacknet

0

Za:

  • Imerzija, realnost
  • Fluidnost
  • Doživljaj

Protiv:

  • Nije za svakoga
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top