Domaća Scena

Game UP ovog vikenda, interesantna predavanja, 30 domaćih igara i drugo. Prijave i dalje otvorene

Već smo najavili da će se ove subote, 24. oktobra u Beogradu održati Game Up, u okviru koga ćete moći da upoznate čak 30 domaćih igara, ali i da prisustvujete 8-časovnim predavanjima.

Prošle godine je Game Up okupio više od 500 posetilaca u prepunom KC Gradu uz odličnu zabavu i učenje, a ove godine, očekujemo da sve bude podignuto na još viši nivo. Više igara i više predavanja u novoizgrađenom Startit Centru.

U okviru događaja očekujte i naš štand sa retro konzolama koje će biti dostupne za igranje retro hitova koji su obeležili istoriju gaminga.

Poseta događaju je besplatna — kako izlagačkom delu, tako i predavanjima, jedino što je potrebno je da se unapred registrujete na ovom linku.

Evo i agende:

12 -13h Aleksandar TomaševićEipix Entertainment — The Story Behind the HOPA Game Design

Aleksandar je game designer u Eipix Entartainment-u, novosadskom studiju koji je izdao više od 40 HOPA naslova. Na njegovom predavanju saznaćete kako da  iskoristite ograničenja žanra i unapredite veštinu pripovedanja kroz igre , a naučićete više i o struktuiranju zapleta i iluziji izbora kroz HOPA mehanike.

13 -13.30 Goran RajšićTabTale Serbia — Gejm ideje vredne razvoja

Veliki ljubitelj stripa, pravljenjem igara počinje da se bavi u studiju Metamorf, na najvećem game projektu u Srbiji, 3D strategiji u svemiru Genesis Rising. Rad nastavlja u studiju Level bit (Rise to Fame, Jane Wilde, Ms. Kong) koji početkom 2015 otkupljuje izraelska firma Tab Tale. Na predavanju će podeliti savete o izboru tema i jedinstvenih odlika svakog projekta,  stečeno kroz iskustvo rada na mnogim žanrovima i platformama.

13.30-15.30 Milan Nikolić — Dizajn karaktera u industriji video igara

Milanov portfolio obuhvata rad za Whale Shark studio,Games Workshop, Burning Games, West Studio i Spirit Walk Games.   Metode rada, razvoj karaktera, funkcionalnost i estetika dizajna i ispunjavanje klijentovih očekivanja deo su tema koje će Milan pokriti u svom predavanju.

 

15.30-16.30  Saša Ristić KriegerMad Head Games — 3D modelovanje i ZBrush u filmskoj i gejming industriji

Saša je Executive 3D artist, koji će svima koje bavljenje ovim poslom pokazati proces rada – concept, skica, teksturisanje, optimizacija; speedsculptovaće i model Milana Nikolića.

16.30-17.30 Ivan Stojković, Mad Head Games —2D animation breakdown

Ivan Stojković  je illustrator, dobitnik nekolicine nagrada iz oblasti stripa i animacije. Tokom predavanja, Ivan će predstaviti neke od svojih radova i prikazati svoj proces rada na animaciji u kolažnoj (cut-out) tehnici i tradicionalnoj crtanoj 2d animaciji. Autor će, na nekoliko odabranih kadrova, objasniti sve faze rada kroz koje prolazi, od početne skice do finalnog kadra, (tzv. brejkdaun) i usput podeliti sa prisutnima svoja iskustva o animaciji za film i video igre.

17.30-18.30 Damir ĐurovićReboot — Važnost marketinga, PR-a i networkinga za uspeh vaše indie igre

Damir stoji iza Reboot brenda – koji uključuje najtiražniji gaming magazine u jugoistočnoj Evropi, gaming sajam Reboot Infogamer i konferenciju koja okuplja najveće profesionalce industrije, Reboot Develop. Stoji iza mnogih medijskih kampanja, a na GameUp-u podeliće PR/marketing  savete iz svog dvadesetogodišnjeg iskustva.

18.30-19-30 Pičevanje

Podsećamo vas da možete da prijavite svoju igru do 20. oktobra u ponoć putem ovog linka. Najboljih 5 timova prema glasovima publike, dobiće priliku da svoju igru predstave i vodećim ljudima na domaćoj gejming sceni i dobiju korisne savete i fidbek, kao i upoznavanje u cilju daljeg deljenja iskustava.Žiri će činiti Uroš Banješević iz Mad Head Gamesa, Damir Đurović iz Reboota, Vladimir Živković iz Eipixa i Goran Rajšić iz TabTalea.

GameUp-predavaci

GameUp-ziri

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top