Ostalo

Najbolje Warhammer 40K igre

Osim što proizvode figure i armije za čije skupljanje vam je potrebno jedno malo bogatstvo (ali vidi moje Ultramarince, ovi imaju i različita realistična oštećenja oklopa), Games Workshop se bavio licenciranjem svoje franšize brojnim studijima za razvoj video igara. U stvari, mnogi bi rekli i složićemo se s njima da je GW u tome čak i preterao, razvodnjavajući ime Warhammer ne previše besmislenih mobilnih igara. Jeres, kažemo na to! Ali…

U svom tom moru proseka nađe se i poneka igra koje bi Imperator bio ponosan. Igre koje savršeno prenose atmosferu univerzuma 41. prvog veka u kome svemir zna samo za rat, gde se ukrštaju bolteri sa mačevima i magijama i gde stvorenja iz najvećih košmara krstare svemirskim brodovima.

 

Dawn of War

Počnimo od igre koja je po mnogima stavila Warhammer 40K univerzum u enciklopedije odličnih licenciranih video igara. Studio Relic je uspeo da klasični strateški gameplay spoji sa kompleksnošću stonog Warhammera i sve to upakuje u igru koja i posle više od deset godina ostala jedna od najboljih real-time strategija. Čak kada stavimo odličan gameplay po strani kao i veliki broj rasa koje su odlične ekspanzije dodavale, ono što su svi zapamtili iz Dawn of War su bili odzivi jedinica. Jednostavno ne možete da odolite a da ne uzmete bolter u ruke kada se marinac prodere ”For the Emperor” ili fanatično bruji ”Clense, purge, kill!”. Osnovna igra je apsolutno preporuka a od ekspanzija… pa, uzmite ih ili sve ili barem Dark Crusade.

 

Battlefleet Gothic: Armada

Najnovija igra na ovoj listi, Armada nas je oduševila kada je izašla u aprilu i nastavlja da nam pruža sate odlične strateške zabave. Jako bitan deo svake Warhammer priče su i epske svemirske bitke brodova dugačkih i nekoliko kilometara koji uglavnom izgledaju kao katedrale na koje je neko načičkao warp pogone i oružje. Armada igraču upravo pruža iskustvo u vođenju jedne takve gigantske flote, omogućavajući mu da podešava svaki brod do najsitnijih detalja, kao i veliku kampanju smeštenu u Gothic rat protiv Abaddona. Impresivna igra koja od igrača zahteva da joj se poprilično posveti, ali pruža svemirske bitke kakve 40K igre do sada nisu imale.

 

Space Marine

Druge igre sa liste će vas uvesti u Warhammer 40k svet i savršeno prikazati atmosferu, ali ovo je igra u kojoj ćete osetiti kako je biti Svemirski marinac. Tačnije, pripadnik Ultramarines odreda, kapetan Tajtus, koji će na svojoj misiji saseći horde zelenokožaca u kombinaciji pucačine iz trećeg lica i akcione hack’n’slash igre. Borbeni sistem nije bio prekomplikovan, ali sirovost izvođenja poteza i osećaj tokom igranja su bili neverovatni. A kada ste izgustirali utabavanje orkovskih lobanja u beton, to ste onda mogli da radite online u kooperativnom modu ili da se priključite malobrojnim fanaticima u kompetitivnim modovima.

 

Dawn of War 2

Još jedan Dawn of War na listi, pa šta? Tužite nas Imperatoru. DoW2 se znatno razlikuje od prethodnika sa time da je akcenat sa izgradnje baze i okupljanja armije okrenut ka manjim ali preciznijim orkšajima nekoliko grupa vojnika i nešto bržim gameplayom od prve igre. Kampanja je imala nelinearnu strukturu, a mogli ste da se udružite sa prijateljem i kooperativno je odigrate u celosti. Dawn of War 2 je ostao poznat po ogromnom broju ekspanzija – od velikih poput Chaos Rising i Retribution do tone sitnih dodataka u vidu novih kolornih šema. Najbitniji dodatak i standalone igra, The Last Stand, bila je zanimljiva promena jer ste vodili samo jednog heroja koji je kroz igranje postajao jači i permanentno se unapređivao.

 

Space Hulk Ascension

Warhammer 40k nije uvek u epskim okršajima na kopnu ili u svemiru, nekada morate i da uđete u klaustrofobične hodnike džinovskih brodova kako biste ih očistili od nečistih sila i grozomornih stvorenja. Zamišljena kao adaptacija stone igre, Space Hulk vam daje komandu nad grupom specijalizovanih Svemirskih marinaca Terminatora koji istražuju olupine drevnih brodova i bore se protiv vanzemaljske rase Genestealers. Potezna strateška igra koja i pored ptičije perspektive uspeva da izazove klaustrofobiju i strah od nepoznatog. Inače, obratite pažnju na Ascension u naslovu, ovo je verzija igre koja je novija i po svemu bolja od originalnog izdanja igre koje je patilo od brojnih bubica, samim tim i ono što preporučujemo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top