PC

Last Day of June je mešavina stop-motion animacije i srceparajuće priče

Posted on

Last Day of June je najnovija igra režisera Masima Guarinija, koji je prethodno radio na igri Murasaki Baby. Ova interaktivna avantura nas uvodi u priču o dvoje zaljubljenih, imena Karl i Džun(June), koji doživljavaju veliki gubitak. Veoma intersantna i retka stvar, koja čini ovu igru prelepom, jeste upotreba kompjuterske grafike za izradu klasične stop-motion animacije.

Igra prikazuje lepotu života i ljubavi, ali i bol koji donosi gubitak drage osobe. Last Day of June počinje kada par krene na omiljeno jezero, ali se to putovanje ubrzo pretvara u tragediju, u kojoj Džun izgubi život. Nakon toga, Karl saznaje da može da koristi fotografije svoje drage kao portal za putovanje kroz vreme (Life is Strange momenat?). Igrači moraju rešavati emocionalno izazovne zagonetke, kako bi rekreirali taj koban dan i spasili Džun.

Guarini je igru zasnovao na osnovu pesme “Drive Home”, muzičara Stivena Vilsona, koji učestvuje u kreiranju ovog projekta. Sa ciljem da se što bolje iskoristi potencijal animacije, na projektu radi i jedan od animatora filma Frankenweenie.

Igra će izaći tokom ove godine za PC i Playstation 4.

 

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version