PC

Bležinski optužuje Epic Games da mu “krade” radnike

Poznati dizajner igara Klif Bležinski ne beži od toga da bude oštar na rečima kada želi nešto da kaže ili da izrazi neko negodovanje.

Bežinski je najpoznatiji kao idejni tvorac legendarnih Unreal i Gears of War serijala, koji je napravio dok je radio u Epic Games, a sada upravo optužuje svoje bivše poslodavce da mu kradu developere.

Klif je 2014. godine osnovao studio Boss Key, ali je njegov prvi veliki projekat u tom studiju, nesrećni LawBreakers, prošao veoma loše, iako su očekivanja bila velika, pa tako danas igru praktično niko ni ne igra.

Sada rade drugu igru, Radical Heights, koja će biti f2p i koja uskače u Battle Royale vagon popularnosti.

Klif je na Tviteru “zamolio” Epic Games da prestane da pokušava da mu oduzme devlopere, uput napominjući da njihova nov igra koristi upravo Unreal Endžine, koji proizvodi Epic Games.

Rekao je još i da imaju puno sjajnih ideja za Radical Heights, ali da možda neće moći da ih sve sprovedu ukoliko Epic nastavi da mu uzima ljude, i kaže da tako žele da ubiju konkurenciju, zbog njihovog Battle Royale hita Fortnite.

 

https://twitter.com/therealcliffyb/status/984933986312114176

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top