PlayStation 3

Kraj jedne ere – Kaz Hirai, čovek koji je doveo Playstation do vrha, napušta kompaniju Sony

Posted on

Da dolazi do promene klime u Soniju smo videli već po tome da ova kompanija diže ruke od mnogih starih igara, kao što je podrška sa serverima, a tu je i činjenica da PlayStation po prvi put nije bio pristupan na E3.

Sada dolazi do kraje jedne ere, da se tako slobodno izrazimo, pošto Kaz Hirai napušta poziciju direktora kompanije Sony. Verovatno malo ko zna po imenu ovog bivšeg direktora Sonija, ali on je zapravo jedan od glavnih ljudi koji je doveo Playstation do vrha i gurao je kompaniju kroz sve pobede i poraze.

Hirai odlazi iz kompanije kako bi se posvetio privatnom životu i oporavio od teškoća koje nosi život direktora jedne velike kompanije. On se pridružio Soniju još davne 1984. godine u Music odeljku, a u deo zadužen za video igre je prešao 1995.

On je na poziciji direktora bio od 2012. godine i kao glavni cilj je imao to da kompanija održi kvalitet koji igrači očekuju. Sada na njegovo mesto dolazi Jošida koji planira da nastavi da gradi na temeljima koji već postoje, što je svakako obećavajuće za nas igrače.

Hirai napušta Sony iste godine kada i čuveni Redži Fils-Ejm odlazi sa pozicije predsednika Nintendo of America.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version