Vesti

Zaposleni iz Nordeusa obezbedili 15 respiratora za lečenje obolelih od korona virusa

Kao što ste već verovatno upoznati, korona virus se širi i po Srbiji, sa do sada zabeleženih 249 slučajeva obolelih. Na osnovu poznate kliničke slike,  većina obloelih prolazi bez teške kliničke slike, ali je izvesnom broju obolelih potrebna aktivna medicinska nega i upotreba mehaničkog respiratora za disanje, kojih je trenutno jako malo.

Problem sa ograničenim brojem respiratora je prisutan u mnogim zemljama, pa nažalost i kod nas, ali zahvaljujući humanosti domaćih firmi, situacija ide na bolje. 

Domaći developer video igara koji se proslavio igrom Top Eleven, Nordeus, je pomogao organizaciji UNICEF Srbija u nabavci čak 15 respiratora za proces lečenja obolelih od korona virusa, a imaće svrhu i kada se pandemija bude stišala.

Kako navode iz UNICEF-a donacije dolaze od samih zaposlenih uz Nordeusu uz podršku osnivača, dok je ova humanitarna organizacija dodatnih 35 respiratora obezbedila kroz druge donacije domaćih kompanija, navedeno je u objavi na zvaničnom sajtu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top