Kolumne

TOP 10 aprilskih igara

Ovaj tekst je originalno izašao u aprilskom 136. broju časopisa Play!Zine, koji možete preuzeti na ovom linku.

Totally Reliable Delivery Service 1. april – PC(EGS), PS4, Xbox One

Ako ste ikada imali problema sa brzom poštom i havarisanim paketima, onda će vas ova igra uputiti u tajne zanata isporuke robe na ispravnu adresu dok usput uništavate sve oko sebe. Ova igra je kod stvorena za svetski dan šale sa urnebesnim mehanikama zbog kojih će vam svaki sudar biti garantovan pad i dodatno usporavanje. Pred vama je ozbiljan zadatak, ali do njegovog ispunjenja imate mnogo distrakcija sa kojima možete traćiti vreme. Ako vam je potrebna pomoć u dostavljanju paketa, onda možete u igru uključiti i vaše prijatelje putem onlajn ili lokalnog multiplejera, što donosi još više zabave.
Ono što je još bolje, ova igra je do 8. aprila potpuno besplatna na Epic Games Store.

Resident Evil 3 Remake3. april – PC, PS4, Xbox One

I ove godine se vraćamo u Racoon City, ali ćemo priču o zombijima i T-virusu doživeti iz perspektive Džil Valentajn, bivšeg pripadnika jedinice S.T.A.R.S. koji pokušava da pobegne iz razorenog grada. Resident Evil 3 Remake je grafički bogatiji zahvaljujući odličnom RE endžinu, sa inovacijama u gejmpleju, dok su neke stvari iz originala ostale prisutne, kao što je dodge mehanika i eksplozivna burad. Pre izlaska je pružena demo verzija sa kojom smo se uverili u kvalitet igre i ono što očekujemo.
Zajedno sa igrom treba stići i asimetrični multiplejer mod igranja, Project Resistance, u kojem se tim igrača mora izbaviti iz lavirinta koji je kontrolisan od strane igrača koji ima ulogu Masterminda i za cilj ima da taj tim spreči.

Fallout 76 Wastelanders DLC14. april – PC, PS4, Xbox One

Novi veći paket sadržaja koji stiže nakon dužeg perioda tišine u Fallout 76 je Wastelanders ekspanzija. Ona je naredni korak u priči igre, koja će biti proširena zahvaljujući dodavanju novih NPC karaktera i to ljudskih, čime će se razbiti dosadašnja monotinija igre, a ujedno je planirano i veliko osveženje dijaloga koji će više ličiti na Fallout 3, nego na četvrti deo. Od ostalih novina imamo nove podzemne lokacije, opasnije neprijatelje, koji kao da su izašli iz noćnih mora. Tu je još dosta novina, a Bethesda planira da sve to dodatno proširi kasnijeg datuma.
Wastelanders ekspanzija će biti potpuno besplatna za sve igrače, a nedavno je odložena za nedelju dana.

Final Fantasy VII Remake 10. april – PS4

Dugo očekivani rimejk se trebao pojaviti još početkom marta, ali je odložen za april kako bi developeri imali više vremena za rad. Potpuno vredan čekanja, Final Fantasy VII Remake donosi predivnu grafiku, osvežene gejmplej mehanike i ispoliranu priču sa dosta dodatnog sadržaja koji nije bio viđen u vremešnom originalu. Cloud Strige će se protiv Šhinra korporacije boriti na novi način, ali su poznata lica i dalje tu, takođe sa osveženim modelima. Square Enix je dosta uložio u razvoj ovog rimejka i nadamo se da će se trud višestruko isplatiti developerima.

Hellpoint16. april – PC, PS4, Xbox One

Ako vam sa Doom Eternal u martu nije bilo dosta paklenih stvorenja, onda će vas od sredine aprila sačekati Hellpoint. Ovo je atmosferični Souls-like akcioni RPG naslov sa dosta zanimljivim univerzumom koji meša elemente naučne fantastike i okultnog. Tokom igranja ćete istraživati mračne tajne sveta zvanog Irid Novo, ali bez opasnosti, protiv kojih se možete izboriti zahvaljujući masivnom arsenalu oružja za blisku borbu, i borbu na daljinu. Ono što Hellpoint izdvaja od ostalih sličnih naslova je da svet rotira oko crne rupe koja izaziva nasumične događaje u vidu boss borbi ili naleta hordi. Takođe, ako vam je potrebna pomoć, možete prijatelja pozvati da vam pomogne u lokalnom ili onlajn mulitplejeru, a kako svađe ne bi bilo, sav loot se deli ravnopravno.

MotoGP 20 23. april – PC, PS4, Xbox One

Za obožavatelje trkačina, ovog meseca stiže MotoGP u čast početka nove sezone trkanja na dvotočkašima. Ova licencirana igra takmičenja donosi opciju da ispratite karijeru jednog motocikliste od početka pa do zvezda i to sa pravim učesnicima iz stvarnog sveta. Pored standardnih trka, na raspolaganju su istorijske sa poznatim ličnostim MotoGP takmičenja, a tu su i čuveni motori. Ovogodišnje izdanje je realističnije i grafički bogatije od prethodnika, a ujedno je dodata mehanika nadogradnje delova motora, poput kočnice, motora, kontrole trenja i sličnog. Kada se zasitite singlplejer karijere, svoje umeće možete isprobati u mutiplejeru podržanom dedicated serverima, čime je omogućeno igranje na više načina.

Predator: Hunting Grounds24. april – PC(EGS), PS4

Žanr asimetričnih multiplejer igara, u kojima se grupa igrača bori protiv jednog moćnog zlikovca, je u porastu ovih godina. U najvećem broju slučajeva se radi o spin-off naslovima nekih popularnih franšiza, kao što je to ovog meseca Predator: Hunting Grounds. U ovom naslovu jedan igrač igra kao čuveni Predator koji na raspolaganju ima svu poznatu opremu i sposobnost kamufliranja, dok se sa druge strane nalazi tim sa 4 istrenirana vojnika opremljenih vatrenim oružjem. Igra vas smešta u gustu prašumu koja vas može načiniti paranoičnim, pošto se u gustom rastinju može skrivati mnogo toga, zbog čega ćete stalno biti na oprezu.

Trials of Mana24. april – PC, PS4, Xbox One

Fanovi igara sa Dalekog istoka krajem meseca dobijaju pravu poslasticu, pošto kultni RPG naslov iz 1995. godine, Seiken Densetsu 3, dobija svoj 3D rimejk. Novo izdanje spomenutog naslova je nazvano Trials of Mana i iznova je izgrađen sa modernom grafikom, dok je originalna priča sačuvana uz bonus epizodu koja dolazi nakon završetka. Priča deluje dosta zanimljivo i razlikovaće se od igrača do igrača, pošto će svako imati opciju da odabere drugačije saborce iz ponude, koji se razlikuju po sposobnostima i moguće ih je nadograditi, baš kao i protagonistu.

Snowrunner28. april – PC, PS4, Xbox One

Zima je i zvanično iza nas, ali sa igrom Snowrunner snežne avanture ne prestaju. Ovo je samostalna ekspanzija za proslavljeni Spintires, u kojem se testirali umeće vožnje kroz blato, a sada je to sneg. Na raspolaganju vam je preko 40 vozila sa kojima ćete se probijati kroz nepristupačne puteve širom sveta, u zavisnosti od misija. Pored utegnute mehanike upravljanja vozilima na lošem terenu, Snowrunner nudi i lepe pejzaže, ako imate vremena da uživate u njima. Pored solo igranja, na misije možete ići sa još tri igrača u kooperativnom modu.

Gears Tactics 28. april – PC

Stiže nam najnovija Gears igra, ali ne u fazonu na koji ste navikli, jer umesto klasične pucačine dobijate strategiju kreiranu po uzoru na uspešni XCOM serijal. Priča je smeštena 12 godina pre događaja iz prve igre sa sve likovima koji imaju veze sa novijim naslovima. Što se tiče gejmpleja, vi na bojno polje šaljete svoju jedinicu koja če se suočiti sa neprijateljima, u čemu kontrolu imate u poziciniranju kada vam se da šansa da povučete potez. Osim standardnih sukoba, jedinice će se suočavati i sa boss bitkama, što ukupno vreme trajanja kampanje dovodi do 40 sati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top