Kolumne

TOP 10 igara u septembru

Zalazimo polako u jesenju sezonu, što znači da će izlaziti sve veći broj igara. Šta igrati u jesenjim danima biće glavno pitanje, a dok čekate na nove konzole, mi vam barem za septembar olakšavamo izbor.

Crusader Kings III – PC – 1. septembar

Čak osam godina nakon pojavljivanja dvojke, Paradox Interactive donosi Crusader Kings III. Nastavak jednog od najpopularnijih serijala strategija sa sobom donosi dosta unapređenja, čime se elementi strategije mogu dodatno produbiti. Pred igračima će biti izbor da igru započnu kao plemić sa šansom da zavlada ogromnim kraljevstvom, koje je Paradox kreirao da se prostire od Islanda do Indije i od Arktika do centralne Afrike, a vremenskoj dimenziji je to od doba Vikinga pa sve do pada Carigrada. U funkcionisanje novih i unapređenih mehanika ćemo se uskoro uveriti, ali ono što nas je već oduševilo je zamena 2D portreta sa animiranim 3D modelima.

Marvel‘s Avengers – PC, PS4, Xbox One – 4. septembar

Jedna od najiščekivanijih igara ove godine izlazi u septembru, Square Enix je rešio da sa timom studija konačno realizuje ideju o igri koja će ugostiti brojne Marvelove karaktere na jednom mestu. Marvel‘s Avengers vodi zasebnu priču, odvojenu of MCU filmova, ali sa poznatim junacima. Igra će imati singlplejer i multiplejer komponentu, kao i planiranu bogatu podršku za period nakon izlaska. Generalno visoka očekivanja su blago srozana nizom ekskluzivnosti unutar same igre, a ako želite da nešto drugo prelomi vaše intereosovanje za Marvel‘s Avengers, onda bacite pogled na naše beta utiske u novom broju Play! časopisa.

NBA 2K21 – PC, PS4, Xbox One – 4. septembar

Kao i svake godine, ova ne može proći bez novog NBA naslova kreiranog za predstojeću sezonu. 2K Games obećava razna unapređenja, a igrači očekuju da će NBA 2K21 biti značajno unapređeno iskustvo zbog dolaska next-gen konzola, a ne samo prosto osveženje rostera i ponude modova. Ovaj naslov je jedan od prvih za koji je otkriveno da će cena za PS5 i Xbox Series X konzole biti povećana sa 60 na 70 dolara, dok sa aktuelne ostaje ista. PC igrače će razočarati informacija da ne dobijaju next-gen vizuale, već verziju igre kreiranu za konzole koje polako odlaze u istoriju.

Tony Hawk‘s Pro Skater 1+2 Remaster – PC, PS4, Xbox One – 4. septembar

Toni Hok se vraća na scenu sa trećim po redu remasteru Pro Skater igara. Ovaj paket igara je više od remastera, pošto je developer Vicarious Vision značajno unapredio grafiku igara, zajedno sa standardnim dodacima kao što je podrška za 4K rezoluciju i poboljšanje kontrola. Srž gejmpleja je ostala verna originalima, a tranzicija iz prve u drugu Pro Skater igru je bolno prosta. Tu je i multiplejer koji je doživeo unapređenja u odnosu na 20 godina stari original, a igrači će imati i opciju za kreiranju sopstvenog parka.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning – PC, PS4, Xbox One – 8. septembar

Još jedna igra koja je dobro poznata a dolazi ovog meseca kao remaster je Kingdoms of Amalur. Naslov je obogaćen sa Re-Reckoning i označava proces dodatnog rada kojim je naslov iz 2012. godine dodatno obogaćen. Kroz brojne druge remastere zna se šta očekuje i Kingdoms of Amalur – modernizovana grafika, podrška za 4K i poboljšanje gejmepla. Najvažniji dodatak koji dolazi sa remasterom biće potpuno nova ekspanzija, nazvana Fatesworn, koja dolazi 2021. godine kao besplatni dodatak za kupce.

eFootball PES 2021 – PC, PS4, Xbox One – 15. septembar

Da li ovo uopšte nazvati igrom? Hajde neka bude tako, ali PES 2021 nije nova igra, već predstavlja prosto osveženje rostera za novu sezonu, dok je grafika i mehanika trčanja za loptom ostala apsolutno ista kao i kod izdanja za 2020. Konami je to sam i priznao, objasnivši da se praktično radi o samostalnom DLC-u/Sezonskom apdejtu za PES 2020, ali će ga svakako naplaćivati, jer zašto da ne. Ova bezobrazno smela izjava praćena je opravdanjem da je izdanje za next-gen konzole(PES 2022) već uveliko u pripremi i da će ga pokretati Unreal endžin.

Crysis Remastered – PC, PS4, Xbox One – 18. septembar

Remaster? Tako je! I Crysis Remastered izlazi ovog septembra, a prvobitno je trebao biti tropska, letnja igra. Umesto u julu, Crytek je rešio da dodatno poradi na ovom remasteru kako bi opravdao ime serijala, i to želi da načini sa 8K teksturama, ray-tracing tehnologijom, koja će softverski biti dostupna i na PS4, XO konzolama. Realistično osvetljenje i senke, doprineće još boljem utisku igranja, sa namerom da se Crysis načini relevantnom igrom nakon više od decenije kasnije. Sistemski zahtevi su nedavno obelodanjeni, ali od njih vam se neće stopiti računar.

Serious Sam 4 – PC – 24. septembar

Ozbiljni Sem je ponovo u akciji. Croteam je dosta dugo radio na četvrtom nastavku u Serious Sam serijalu, gde je za cilj primarno imao da element akcije dodatno proširi. Stoga je najambicioznija najava da će na jednoj mapi biti smešteno na desetine hiljada neprijatelja. Dobra količina koju Sem mora da sažvaće. Naravno, razvojni tim iz komšiluka je najavio i brojna unapređenja u odnosu na prethodno viđanje, a tu su i neke potpuno nove face.
Ovaj datum izlaska važi za PC i Stadia platformu, zbog koje će igrači na konzolama morati da sačekaju još godinu dana.

Mafia: Definitive Edition – PC, PS4, Xbox One – 25. septembar

Ako ćemo iskreno, Mafia: Definitive Edition nije odgovarajuće ime za remake prve Mafia igre iz 2002. godine. Defintive Edition dodatak u nazivu imaju i drugi i treći deo, a radi se o jako siromašnim remasterima. Ova igra to nije. Hangar 13 je posvetio posebnu pažnju originalnoj igri i načinio je rimejk u potpuno drugom endžinu, koji ne samo da je doneo modernu grafiku i unapređenja gejmpleja, već je omogućio implementaciju potpuno novih elemenata. Grad u igri je proširen novim lokacijama, a kao dodatno prevozno sredstvo sada postoje i motocikli.

Baldur‘s Gate III – PC – 30. septembar

Razvojni put za Baldur‘s Gate 3 je bio prilično problematičan, pre svega zahvaljujući pandemiji korona virusa. Studio Larian se zbog pandemije susreo sa brojnim organizacionim i logističkim problemima, ali ih je konačno savladao i Baldur‘s Gate 3 donosi krajem septembra. U specijalnom događaju posvećenom igri, navedeno je šta se tačno očekuje sa prvom verzijom igre u Early Accessu na Steamu. To će biti oko 20 sati gejmpleja, 5 Origin karaktera, par različitih lokacija, a ko hoće da zađe u suštinu biće i 596 sporednih likova i oko 46.000 linija dijaloga. To je samo početak, pošto će Larian dodatno nadograđivati igru kroz razne pakete sadržaja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top