Kolumne

TOP igre u oktobru

Ovaj tekst je originalno izašao u oktobarskom 141. broju časopisa Play!Zine, koji možete besplatno preuzeti na ovom linku.

STAR WARS: Squadrons

I ove godine dobijamo novi Star Wars naslov. Nakon prošlogodišnjeg Jedi: Fallen Order, koji je imao gomilu pozitivnih reakcija upućenih singlplejer priči, i ove godine dobijamo novi Star Wars koji će igrače vinuti u visine fiktivnog univerzuma.
Priča vodi u eru Nove republike sa fokusom na letačke bitke. Zanimljiv element je da ćemo pratiti događaje iz ugla Imperije, kao i Pobunjenika. Kao što je slučaj u Star Wars filmovima, i ovde će biti likova koji će prolaziti kroz velike emocioalne teškoće tokom borbi. Multiplejer je prisutan sa 5v5 borbama letelica, a zato što je igriv samo iz prvog lica, Squadrons nosi i punu podršku za igranje sa VR aparatima.

Datum izlaska: 2. oktobar

Platforme: PC, PS4, Xbox One, VR

Developer/izdavač: EA Motive/EA

Žanr: Kosmička simulacija letenja

Cena: 40$

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Junak detinjstva mnogih Crash Bandicoot vratio se pre par godina sa remake verzijama kultnih igara. Svi osveženi naslovu stekli su ogromnu popularnost, zbog čega je rešeno da se ponuda proširi potpuno novom igrom. Tako je nastao It‘s About Time. U pitanju je direktni nastavak na događanja u originalnoj trilogiji koji donosi novu priču sa i te kako poznatim junacima. Ne znamo u potpunosti detalje priče, ali otkriveno je da će pored Kreša biti dostupni razni drugi junaci za igranje. Svaki junak nosiće svoj jedinstveni stil i omogućiće dodatnu slobodu pri prelaženju. Pored singlplejer kampanje, modova, biće i multiplejera za takmičenje sa drugima.

Nadamo se da će eventualno igra izaći i na druge platforme, PC pre svega.

Datum izlaska: 2. oktobar

Platforme: PS4, Xbox One

Developer/izdavač: Toys for Bob/Activision

Žanr: Platformer

Cena: 60$

FIFA 21

Sve sportske igre koje su se do sada pojavile bile su samo niz razočarenja. Malo inovacija u odnosu na prethodnika, prekopirani gejmplej, prekopirani i problemi. Ovde pogotovu mislimo na PES 2021 koji je bezobrazno ista verzija kao i prošlogodišnja, samo sa osveženim transferima i rejtinzima igrača. Videćemo da li će ovog meseca FIFA konkurent uspeti da prekine taj niz. Developer EA Sports obećava dosta novina, kao što je unapređeni Volta(ulični) fudbal, veća kontrola lopte na terenu, sa dosta većom slobodom omogućenom kroz sistem za dinamične napade. Mod karijere i Ultimate Team su takođe dobili zaslužene prepravke, ali videćemo da li će to stvarno biti unapređenje u odnosu na FIFA 20.

Datum izlaska: 6. oktobar

Platforme: PC, PS4, Xbox One, Switch

Developer/izdavač: Electronic Arts

Žanr: Sportska igra

Cena: 60$

Baldur’s Gate III

Septembarsku listu igara je sačinjavao Baldur‘s Gate 3, a eto ga i na oktobarskoj. Razlog za to je ponovno odlaganje od strane developera Larian. Bile su jako male šanse za odlaganjem, ali ipak su se ostvarilo zbog problema sa stabilnošću. Odlaganje je za nedelju dana, jer izlazi već 6. oktobra. Nadamo se da je to dovoljno vremena da se sve reši.
Baldur‘s Gate 3 donosi opcije za romansiranje sa brojnim karakterima, što će obogatiti 20 sati gejmpleja, koliko će ga biti na početku Early Access faze testiranja, zajedno sa više lokacija i gotovo 600 sporednih karaktera.

Datum izlaska: 6. oktobar

Platforme: PC

Developer/izdavač: Larian Studios

Žanr: RPG

Cena: 60$

Raji: An Ancient Epic

Raji: An Ancient Epic je video igra inspirisana bogatim mitološkim svetom Indije. Priča prati dešavanja novog rata između demona i bogova. Mračna strana u potrazi za osvetom napada bespomoćnu ljudsku rasu, čija je jedna nada mlada devojčica sa imenom Raji. Za više detalja o priči moraćemo da igramo, što nećemo propustiti, pre svega zbog dopadljivog vizuelnog stila. Grafika je takođe bazirana na istoriji antičke Indije, sa elementima rešavanja zagonetki, platformisanja ulepšanih ručno oslikanim teksturama.

Ako ste zainteresovani, Raji: An Ancient Epic ima dostupnu demo verziju na Steam platformi, tako da možete videti da li vam igra „leži“.

Datum izlaska: 15. oktobar

Platforme: PC, PS4, Xbox One, Switch

Developer/izdavač: Nodding Heads Games/Super.com

Žanr: Akciona avantura

Cena: NA

Age of Empires 3: Definitive Edition

Fanovi strategija već sve znaju o Age of Empires 3, ali to neće biti ista igra kada se pojavi 15. oktobra, pošto dolazi sa nizom poboljšanja. Sve što krasi original je tu, samo sa Ultra HD grafikom, podrškom za 4K rezoluciju, iznova snimljenom muzikom i dodatim multiplejerom.
To nije sve, već se na postojeću kampanju nadovezuju Švedska i Inke, dve nove civilizacije, dodatak na postojećih 14. Takođe, biće dodata dva moda igranja, prvi nosi istorijske bitke, a u drugom će biti prilike rešavati The Art of War izazove.

Datum izlaska: 15. oktobar

Platforme: PC

Developer/izdavač: Ensemble Studios, Microsoft

Žanr: Strategija

Cena: 20$

Amnesia: Rebirth

Deceniju nakon izlaska The Dark Descent, Frictional Games i Amnesia se vraćaju sa novom igrom. Amnesia Rebirth zvuči kao da je nastavak, ali je zapravo potpuno suprotno. Radnja igre vodi u period od 100 godina pre dešavanja iz originalnog naslova. Ako vam je nedostajao osećaj bespomoćnosti u igrama, on će svakako biti prisutan. Čudovište će se hraniti vašim strahom dok pokušavate da otkrijete kuda se dospeli kao protagonista Tasi Trianon. Istraživanje okruženja, rešavanje zagonetki i preživaljvanje će biti osnovno elementi gejmpleja. Frictional Games je i želeo da očuva duh originala, ali da neke elemente produbi, što ćemo iskusiti baš za Noć veštica.

Datum izlaska: 20. oktobar

Platforme: PC, PS4,

Developer/izdavač: Frictional Games

Žanr: Survival horror

Cena: 25$

Ghostrunner

Okej, do izlaska Cyberpunk 2077 ostaje još oko mesec dana, ali to ne znači da boravka u distopijskoj budućnosti neće biti. Ghostrunner se čini kao prilično dobra alternativa koja se izdvaja sa svojim stilom. Studio OneMoreLevel je Ghostrunner kreirao kao slasher iz prvog lica, što znači da na raspolaganju imate hladno oružje, kuku i set sposobnosti. Sposobnosti čine trčanje po zidovima, dash, okretnost i manipulacija vremenom. One su važne u borbama sa neprijateljima koji imaju vatreno oružje na raspolaganju kako bi sve bilo dodatno izazovno. Svakog neprijatelja je moguće rešiti jednim udarcem, što omogućaa da gejmplej teče brzo i haotično. Dizajn igre je dosta dobro odrađen, i lepo oslikava atmosferu sumorne budućnosti.

Ghostrunner smo imali prilike isprobati pre nekoliko meseci u demo verziji, i igra nam se prilično dopala. Nadamo se samo da kampanja neće biti prekratka.

Datum izlaska: 27. oktobar

Platforme: PC, PS4, Xbox One, Switch

Developer/izdavač: One More Level/505 Games

Žanr: Cyberpunk, akcija

Cena: 30$

Watch Dogs Legion

Najnovije izdanje Watch Dogs serijala je igra koja donosi dosta toga uzbudljivog. Ne, nema Srbina-negativca ovoga puta, već je Legion zasnovan na temeljima veštačke inteligencije i proceduralne generacije. Ubisoft studiji su rešili da prvi kreiraju naslov u kojem možete igrati kao bilo koji postojeći karakter(NPC) i tako kreirati Legiju. Bukvalno svaki NPC poseduje neku sposobnost koja će pomoći u borbi protiv vlasti koja je London budućnosti načinila po uzoru na dela Džordža Orvela. Bakica haker, slatka devojka ubica, i svi ostali biće na raspolaganju.
Svet igre je prepun neonskih boja i izgleda dosta next-gen, takvi su i sistemski zahtevi, nadamo se da grafika neće pretrpeti downgrade kao prošli Ubisoft naslovi.

Datum izlaska: 29. oktobar

Platforme: PC, PS4, Xbox One

Developer/izdavač: Ubisoft Toronto/Ubisoft

Žanr: Akciona avantura

Cena: 60$

Pikmin 3 Deluxe

U oktobru ćete Switch bibilioteke obogatiti zanimljivim naslovom Pikmin 3 Deluxe. Ovo je obogaćena verzija istoimenog naslova iz 2013. gde igrate kao mala stvorenja zvana Pikmin, koja su zapravo kontrolisana od strane svemiraca kako bi otkrivali planetu. Gejmplej se bazira na istraživanju, ali će biti potrebno vraćati se periodično u letelicu, što nosi svoje izazove.
Deluxe verzija nosi dodatni sadržaj u novi novih sporednih misija, podešavanje težine, kao i opciju za prelazak kooperativni prelazak priče. Nadamo se da draž originala sa Wii U konzole ostaje prisutna

Datum izlaska: 30. oktobar

Platforme: Nintendo Switch

Developer/izdavač: Nintendo

Žanr: Strategija, avantura

Cena: 60$

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top