Mobile

Hong Kong, Tajvan i Putin su zabranjene reči u igri Genshin Impact

Cenzura je ustaljena u igrama za kinesko tržište, što smo proletos videli sa Animal Crossing i zabranom igre. Cenzura nije zaobišla ni Genshin Impact, igru studija miHoYo koja je ekstremno popularna na zapadu.

Pošto je miHoYo developer sa sedištem u Kini, prema zakonima te države igra ne sme posedovati sadržaj koji preti nacionalnom jedinstvu Kine. Samim tim, sporne reči kao što su Tajvan i Hong Kong su zabranjene, a igrači su naknadno otkrili da se Putin, Hitler, Stalin i slične persone takođe ne smeju spominjati. Dosta reči je takođe zabranjeno, a među njima verovatno i “protest”.

Zabrana slobode govora u Kini je prirodna stvar, tako da ne čudi što je prisutna i u Genshin Impact. Kritike dolaze sa svih strana zbog ovoga, ali igra jednostavno ne bi ugledala svetlost dana da ne prati ova pravila.

Isti slučaj je i za developere izvan Kine. Njihove igre moraju proći strogi proces kontroler i niz izmena kako bi uopšte stigle do kineskih igrača, pa tako praktično postoje dve verzije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top