Nintendo Switch

Prvi Utisci: Pikmin 3 Deluxe

Kako nikada nisam ozbiljnije zaigrao Pikmin serijal, a treći nastavak je najavljen za Switch u svom deluks izdanju, uvideo sam da je vreme… Vreme da oduvam prašinu sa svog nikad prežaljenog Wii U-a, u kom je već neko vreme “čučao” Pikmin 3. Pa da se, jelte, pripremim kako bih sa vama podelio sve novotarije koje Switch verzija donosi sa sobom.

I odmah da vam kažem – nije u pitanju vrtoglav skok po pitanju remasterizovanja. Moglo bi se reći da sve deluje kao kada iz alata iskopate stare dedine motocangle, pa ih iz emotivnih razloga doterate i dotegnete da budu baš za vašu ruku.

Pogledajte još: Simpatične mini filmove za Pikmin 3

U trenutku pisanja ovog teksta, nisam daleko dogurao što se prelaska igre tiče, a već sam mogao da uvidim dosta značajnih razlika u odnosu na original. Grafički, igra deluje oštrije zahvaljujući nešto višoj rezoluciji i nekim boljim teksturama, ali je suštinski promena vizuelnog kvaliteta zaista neznatna.

Ono što jeste doživelo osetniju promenu, jeste igrivost. Koliko god je Wii U bio inovativna konzola sa kontrolama koje su često bile više zanimljive nego utegnute, na Switch-u sve deluje mnogo preciznije i više “na dohvat prsta”. Naravno, Wii U kontroler više nije u igri, pa je dinamika igre koju samo dodatni ekran može da pruži nešto drugačija. Ali moglo bi se reći da je raspored komandi kao i odziv kontrola sada mnogo bolje osmišljen.

Noviteti dolaze i u obliku dostupnih modova. Za sada nisam bio u prilici da testiram novi kooperativni mod, tako da će za ovo biti potrebno više istraživanja do konačne recenzije igre. Sa druge strane, dostupan odabir nivoa težine igre kao i mogućnost korišćenja nagoveštaja pri rešavanju zagonetki, velik je plus za manje iskusne igrače.

Igra sada poseduje prolog, epilog kao i sporedne misije koje original nije imao. Iako je u pitanju nešto što ću vam ostaviti da sami istražujete, nema sumnje da ovi dodaci dosta upotpunjuju celokupno iskustvo. Naročito ukoliko u obzir uzmemo činjenicu da je jedina zamerka koju bi ljubitelji serijala imali na original, zapravo manjak sadržaja, i to u smislu onog osećaja, kada igru pređete, a još ste je gladni.

Do konačne recenzije, valjalo bi se udubiti još malo u ovaj zaista zarazan i interesantan svet, ali trenutne impresije za sada obećavaju zaista velike količine zabave. U svakom pogledu, ovo je utegnutije i potpunije izdanje originalne igre, sada pristupačnije nego ikad.

Punu recenziju za Pikmin 3 Deluxe očekujte u novembarskom izdanju časopisa Play!Zine

Igru ustupio CD Media

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top