Vesti

Ostao bez kolekcije igara vredne 500.000$ nakon što ih je majka bacila u smeće

FOTO: Nintendo Life

Iako stariji roditelji baš i ne razumeju zaluđenost sa video igrama, oni kojima kolekcionarski naslovi imaju ogromnu vrednost bi morali bolje da pripaze na svoju kolekciju kada ih ostavljaju kod roditelja na “čuvanje”.

To je na teži način naučio jedan kolekcionar iz Njujorka. On je svoju vrednu kolekciju retro igara i konzola čuvao u kući roditelja, i tek nedavno je otkrio da je njegova majka dobru količinu te kolekcije bacila u smeće. Ona verovatno nije bila svesna o čemu se radi i jednostavno je želela da počisti kuću, zbog čega je iz kuće izbacila deo kolekcije koji vredi preko 500.000 dolara.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena. U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova kolekcija stripova.

Možda vam suma od 500.000 dolara za stare video igre zvuči suludo, ali to i nije ogromna suma kada se u obzir uzme da retke igre sa konzola bez kojih je ovaj lik ostao, pošto neke fizičke kopije igara koštaju i po nekoliko desetina hiljada dolara. Dobar primer za to je prototip(dakle ne prava igra) Super Mario Bros. 3, koji je na aukciji dostigao vrednost od 31.200 dolara.

Teško da će to povratiti, pošto je tek nedavno saznao da je ostao bez tih vrednih igara i konzola, a one su bačene već od ranije.

Tako da ako neku kolekcionarsku igru ili retro konzolu u savršenom stanju čuvate u kući svojih roditelja, bolje ih odmah pozovite i proverite da ne doživite ovo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top