Nintendo Switch

Nintendo platio 6 miliona kako bi Monster Hunter: Rise i Stories 2 bio Switch ekskluziva na 9 meseci.

Posted on

Zadnjih dana se dosta spekuliše da li će Switch igra Monster Hunter Rise ikada biti izbačena i na PC platformama. Raspravi je došao kraj, jer je na tviteru jedan korisnik sastavio retrospektivu svih procurelih Capcom informacija vezanih za igru i platforme na koje kompanija planira da je lansira.

Saznali smo da kompanija ne planira da u prvom mahu izbaci igru na PC već da bi je korisnici trebali očekivati šest ili devet meseci nakon izlazska na Switch konzoli. Za ovaj period ekskluzivnosti na Switchu, Nintendo je izdvojio oko 6 miliona dolara, i to za obe igre.

Rise i Stories 2 će raditi zajedno na izradi sadržaja za igru u jednom momentu a na istom sastanku kompanija je diskutovala o problemima ako se odluče da se vežu za jednu platformu.

Capcom je obavio i tehničke PC testove tako da znamo da su radili na kontrolama za tastaturu i miša, optimizovanom korisničkom interfejsu kao i različitim rezolucijama i frejmrejtovima. Novi Monster Hunter Rise naslov je za sada i dalje zvanično Switch ekskluziva i treba da izađe 26. marta 2021. Ako je verovati ovim izvorima, i PC obožavatelji imaju velike šanse da probaju ovaj naslov, ali najverovatnije nakon Nintendo korisnika.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version